Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Maza meitenīte atradusi olimpiskajam čempionam nozagtu medaļu

©

1992. gada olimpiskais čempions kanoe airēšanā Džo Džekobi (ASV) šonedēļ apciemoja septiņus gadus vecu meiteni, kura atrada bijušajam sportistam nozagto zelta medaļu.

Barselonas olimpiskajās spēlēs Džo Džekobi izcīnīja zelta medaļu kanoe divnieku sacensībās. Medaļa pazuda šī gada jūnijā, kad nenoskaidrota persona ielauzās bijušā sportista auto. Pēc dažām nedēļām, pastaigājoties kopā ar tēvu, tobrīd sešus gadus vecā Hloja Smita atkritumu kaudzē pamanīja medaļu.

Meitene atgrieza medaļu 46 gadus vecajam Džekobi, kurš sociālajos medijos bija sūdzējies par godalgas zādzību. Bijušais olimpietis solīja apmeklēt Hlojas skolu, lai pateiktos un klases biedri uzzinātu par meitenes labo darbu. Šonedēļ viņš izpildīja savu solījumu un ieradās "Woodson Park" akadēmijā, kas atrodas Atlantā, Džordžijas štatā.

Tikmēr krievu peldēšanas zvaigzne Jūlija Jefimova aizvadītajās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs izcīnīja divas sudraba godalgas. "Man ļoti patika Rio, bet bija arī savas grūtības - jutos ļoti bailīgi, jo sportistu istabiņas pastāvīgi tika apzagtas - nezināju, ko darīt ar medaļām: atstāt istabiņā bija bailīgi, nēsāt līdzi arī," atklāja sportiste.