Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Sāksies "Eurobasket 2017" kvalifikācija

© talkbaset.net

Šovakar ar 13 spēlēm sāksies 2017. gada Eiropas basketbola čempionāta atlase. Pirmoreiz vēsturē kvalifikācijā piedalīsies arī Kosova, kas tikai pagājušajā gadā tika uzņemta FIBA biedru pulkā.

Nākamā gada finālturnīrā piedalīsies 24 komandas, no kurām vairāk nekā puse - 13 izlases - jau ir zināmas. Pirmkārt, automātisku ceļazīmi uz finālturnīru ieguva četras saimnieces - Turcija, Rumānija, Somija un Izraēla. Bet, pateicoties iegūtajai vietai pagājušā gada finālturnīrā, pie ceļazīmes tikušas vēl deviņas komandas - Spānija, Lietuva, Francija, Serbija, Grieķija, Itālija, Čehija, Latvija un arī Horvātija.

Atlases ciklā piedalīsies 27 komandas, kuras sadalītas septiņās apakšgrupās - sešās grupās pa četrām vienībām un vienā ar trim valstsvienībām. Visās grupās līdz 17. septembrim tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, un uz nākamā gada finālturnīru brauks katras grupas uzvarētāja un četras no septiņām labākajām otro vietu ieguvējām. Otro vietu rangā netiks ņemtas vērā spēles pret ceturtās vietas īpašniecēm.

Vēsturisku spēli šovakar aizvadīs Kosova, kas Eiropas čempionāta kvalifikācijā debitēs pret netālu esošo Slovēniju. Gluži kā futbolā, kur arī Kosovas izlase debitēs atlases ciklā (5. septembrī Somijā), arī basketbolā Kosovas izlasei ir ļauts piesaistīt citu valstu basketbolistus, kurus ar Kosovu saista etniskas saites. Kā piemēram, Dardanu Berišu, kurš 2010. gadā debitēja Polijas izlasē.