Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Viens no Vasiļjeva palīgiem būs Miļuns

© Jekaterina Urošļeva

Jaunā Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Haralda Vasiļjeva viens no palīgiem būs Ēriks Miļuns, sarunā ar portālu Sportacentrs.com šodien apstiprināja pats treneris. Tāpat Vasiļjevs atklāja, ka otrs palīgs varētu būt Ronalds Ozoliņš, kurš šobrīd ir Normunda Sējēja palīgs Rīgas “Dinamo” komandā.

Īsi pēc apstiprināšanas amatā Haralds Vasiļjevs šodien tikās ar visiem Latvijas izlases kandidātiem, kuri jau ieradušies Rīgā, lai nākamās nedēļas nogalē palīdzētu Latvijas valstsvienībai. Sapulcē, kurā piedalījās LHF vadība, un hokejistiem priekšā tika stādīts arī jaunais izlases galvenais treneris, piedalījās arī visi Rīgas “Dinamo” hokejisti, kuri šorīt atgriezās no trīs spēļu izbraukuma sērijas. Tāpat uz tikšanos bija ieradušies arī Ziemeļamerikā spēlējošie - Zemgus Girgensons, Kristers Gudļevskis, Mārtiņš Dzierkals un Rodrigo Ābols, kā arī Eiropas klubos spēlējošie.

Haralds Vasiļjevs neslēpa, ka izmaiņas būs ne tikai treneru sastāvā, bet arī kandidātu lokā. Visu spēlētājus, kuri varētu papildināt kandidātu sarakstu gan viņš nenosauca, taču atklāja, ka treniņos pirms olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra piedalīsies arī Kaspars Saulietis un Edgars Kulda.Par sava dēla Herberta līdzdalību izlasē galvenais treneris izteicās izvairīgi. “Manuprāt, šajā jautājumā, viss ir nedaudz nokavēts. Skaidrs, ka manos tuvākajos plānos ir tieši kandidātu saraksta nosaukšana. Uzskatu, ka viens otrs spēlētājs esošajā kandidātu lokā nav, bet vajadzētu būt, bet par to sīkāk es varēšu runāt tuvākajās dienās,” situāciju komentēja treneris.

Tāpat viņš atklāja, ka uz pārbaudes spēli ar Dānijas izlasi (30. augustā) ierasties nepagūs Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums. Nelielas neskaidrības ir arī ar Kristapa Sotnieka dalību pārbaudes spēlē.

Erika Miļuna iesaisti izlases treneru kolektīvā Vasiļjevs komentēja sekojoši: “Viņš ar gandrīz visiem jaunajiem ir strādājis U-18 un U-20 izlasēs. Uzskatu, ka tas ir viņa pluss.”

Ja sākotnēji izlasei pirmais treniņš bija ieplānots jau šovakar (svētdien), tad jaunais galvenais treneris uzskatījis par pareizāku dot spēlētājiem brīvdienu. Šovakar iespēja paslidot tika dota pēc individuālas izvēles, bet uz pirmo pilnvērtīgo treniņu komanda kopā nāks rītvakar (pirmdien).

Jau vēstīts, ka Latvijas Hokeja federācija svētdienas rītā apstiprināja izmaiņas hokeja izlases vadībā. Leonīds Beresņevs atstājis izlases galvenā trenera amatu, bet viņa vietā nozīmēts Haralds Vasiļjevs, kurš šajā amatā atgriežas pēc 15 gadu pārtraukuma un mazāk nekā nedēļu pirms OS atlases sākuma.