Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Plēsnieka konkurents žēlojas par netaisnīgo atstādināšanu

© Bruce Klemens / Classic Weightlifting Photo

Par dopinga pārkāpumiem Krievijas svarcelšanas izlase vakar tika atstādināta no Riodežaneiro olimpiādes. Līdz ar to Latvijas labākā svarcēlāja Artūra Plēsnieka svara kategorijā nevarēs startēt spēcīgais Dāvids Bedžanjans, kurš kotējās augstāk par mūsējo.

Krievijas svarcelšanas izlases bijušais galvenais treneris Dāvids Rigerts: "Atstādināšana ir absolūti netaisnīga. Visīstākais bandītisms. Viņi jūt savu nesodāmību. Jā, [krievu svarcēlāji] sagrēkojās, bet ne jau tik daudz, ka jāatstādina no olimpiādes. Turklāt ne tikai Krievijai ir problēmas."

Krievu pirmais numurs 105 kg kategorijā Dāvids Bedžanjans: "Kazahstānas un Baltkrievijas izlasēs situācija nemaz nav labāka. Viņi startēs Rio olimpiādē, bet mēs - nē. Tas ir netaisnīgi attiecībā pret mums. Sportisti bojā savu veselību un atdod savu dzīvi sportam, taču par viņu likteni lemj cilvēki, kuri vispār nesaprot, ko tas nozīmē. Tas ir spriedums visai krievu svarcelšanai, spriedums mums visiem. Tomēr nekas mūs neiznīcinās, paliksim tie, kas esam."

Olimpisko spēļu 105 kilogramu kategorijā startēs arī mūsu labākais svarcēlājs Artūrs Plēsnieks. Vēl vakarrīt ierindā bija visi favorīti, izņemot ar dopingu iekritušo kazahu Iļju Iļjinu, kura vietā nāk viņa spēcīgais tautietis Aleksandrs Zaičikovs. 29. jūlija vakarā tika atstādināta Krievijas svarcelšanas izlase, tostarp 105 kilogramu Dāvids Bedžanjans.