Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

ASV telekompānija NBC vēlas mainīt olimpiādes atklāšanas ceremoniju

© Scanpix

ASV nacionālā telekompānija NBC ir lūgusi Riodeženeiro 2016. gada olimpiādes organizatoriem mainīt atklāšanas pasākuma programmu, lai tādējādi neciestu telekompānijas reitingi.

NBC lūdza olimpiādes orgkomitejai mainīt valstu iziešanas secību, jo pašlaik ir paredzēts, ka valstis "Maracana" stadionā nāks pēc portugāļu, nevis angļu alfabēta, tas nozīmē, ka ASV (portugāļu valodā - "Estados Unidos") arēnā ienāks daudz agrāk un amerikāņu televīzijas pārstāvji uzskata, ka tas pamatīgi ietekmēs viņu pārraides TV reitingus, jo, ja tiktu izmantota angļu valoda, ASV arēnā ierastos kā vieni no pēdējiem.

Brazīlijas puse pagaidām nekādus tiešus komentārus šajā jautājumā nav snieguši, taču jau iepriekš, kad neoficiāli tika runāts par šo jautājumu, viņi izteicās, ka neplāno veikt nekādas izmaiņas šajā jautājumā un valstis arēnā ieradīsies atbilstoši Brazīlijā lietotajai valodai.

Atgādināsim, ka 2016. gada olimpiādes atklāšanas ceremonija norisināsies tieši pēc nedēļas, t.i., piektajā augustā un tā notiks leģendārajā "Maracana" stadionā, kurš šobrīd var uzņemt vairāk kā 78 tūkstošus līdzjutēju.