Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

SOK atstādina organizācijas locekli par plaģiātismu

© Getty Images / insidethegames.biz

Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) atstādinājusi savas organizācijas locekli Munu Desunu (Dienvidkoreja) par plaģiātismu viņa doktora disertācijā.

Šajā sakarā izmeklēšana tika sākta jau 2012. gada aprīlī. 2014. gadā Kūkmina Universitāte anulēja viņam piešķirto doktora grādu, jo tika konstatēts, ka daļa no disertācijas tēzēm negodprātīgi pārkopēta no cita darba. Muns Desuns vērsās tiesā, taču divas reizes nolēmums bija viņam nelabvēlīgs.

SOK lēmums tika pieņemts, balstoties uz organizācijas Ētikas komisijas atzinumu (olimpiskās kustības reputācijai nodarīts nopietns kaitējums) un minētās Seulas augstākās mācību iestādes slēdzienu. Desuns atstādināts uz laiku, vēl tiek gaidīts Dienvidkorejas Augstākās tiesas spriedums, taču dienvidkorejiešu funkcionāra pilnvaru termiņš SOK beidzas jau augustā - pēc 2016. gada olimpiskajām spēlēm.

Muns Desuns (39) ir Atēnu olimpisko spēļu čempions taekvondo. Patlaban jau anulēto doktora grādu viņš ieguva 2007. gadā, bet pēc tam tika ievēlēts par SOK locekli.