Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" pievienojas kanādietis un amerikānis, prom dodas uzbrucējs

© F64

Kontinentālās hokeja līgas klubam Rīgas "Dinamo" pievienojies 30 gadus vecais amerikāņu aizsargs Patriks Mulens un 24 gadus vecais kanādiešu uzbrucējs Džastins Šags, vēsta portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija. Tikmēr prom devies Izraēlas izlases uzbrucējs Eliezers Šerbatovs.

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" pagājušās nedēļas nogalē pirmajā pārbaudes spēlē ar 4:1 pieveica Arta Ābola trenēto, Edgara Masaļska un Kristapa Sotnieka pārstāvēto Toljati "Lada". Ar vārtu guvumiem izcēlās komandas kapteinis Krišjānis Rēdlihs, Frenks Razgals, Edgars Kulda un vācietis Deniss Reimers. Piektdien priekšā otrais pārbaudes mačs, Piņķos uzņemot Novosibirskas "Sibir", un portāls Sportacentrs.com piedāvās tiešo translāciju.

Pirms dueļa rīdzinieku sastāvā notikušas izmaiņas. Prom devies 24 gadus vecais uzbrucējs Eliezers Šerbatovs, kurš Rīgas "Dinamo" nometnē atradās uz pārbaudes laiku. Izraēlas izlases spēlētājs pagājušajā sezonā kļuva par Kazahstānas čempionu un bija Atirau "Beibarys" rezultatīvākais spēlētājs, 53 regulārās sezonas spēlēs izceļoties ar 45 punktiem.

Savukārt Rīgas "Dinamo" uzbrucēju rindas papildinājis kanādietis Džastins Šags. 24 gadus vecais un 180 centimetrus garais spēlētājs ar labo satvērienu pagājušo sezonu pavadīja Amerikas Hokeja līgā, Šarlotes "Checkers" rindās 59 spēlēs izceļoties ar 13 vārtiem un 22 piespēlēm.

2010. gada ceturtajā kārtā draftētajam uzbrucējam labāka bija 2015. gada sezona, kad viņš 65 spēlēs sakrāja 43 punktus, kļūstot par rezultatīvāko spēlētāju komandā, un aizvadīja trīs mačus Nacionālās hokeja līgas klubā Karolīnas "Hurricanes".

Kopumā Šags 271 Amerikas Hokeja līgā aizvadītajā spēlē sakrājis 150 (62+88) rezultativitātes punktus un negatīvu lietderības koeficientu -20. Junioru gados viņš divas reizes uzvarēja Memoriālā kausa izcīņā, rezultativitātes ziņā atpaliekot tikai no Nacionālās hokeja līgas zvaigznes Teilora Hola, bet tiekot priekšā Adamam Henrīkam, kurš 2013. gadā noslēdza līgumu uz sešiem gadiem par 24 miljoniem ar Ņūdžersijas "Devils".

Tāpat pievienojies 30 gadus vecais amerikāņu aizsargs Patriks Mulens. Arī 178 centimetrus garais spēlētājs izmanto labo satvērienu un iepriekš nav spēlējis ārpus Ziemeļamerikas.

Pagājušajā sezonā viņš pārstāvēja divas Amerikas Hokeja līgas komandas. Milvoki "Admirals" rindās viņš 29 spēlēs sakrāja 14 (2+12) punktus, bet Binghemtonas "Senators", kur bija arī kapteiņa asistents - 16 (1+15) punktus 36 mačos.

Kopumā Amerikas Hokeja līgā aizvadītajās 367 spēlēs Mulens izcēlies ar 36 vārtiem un 162 punktiem, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -22. Rezultatīvāko sezonu viņš aizvadīja 2012. gadā, kad, pārstāvot Mančestras "Monarchs", 69 cīņās guva 13 vārtus un sakrāja 41 punktu, kļūstot par rezultatīvāko aizsargu Losandželosas "Kings" fārmklubā (priekšā "Kings" šā brīža pirmās maiņas spēlētājam Džeikam Mazinam) un ieņemot 11. vietu Amerikas Hokeja līgā.