Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Pirmo spēli aizvadījusi KHL jaunpienācēja "Kunlun Red Star"

© hctraktor.org

Kontinentālās hokeja līgas jaunpienācēja Pekinas "Kunlun Red Star" pirmajā pārbaudes spēlē ar 0:2 atzina Čeļabinskas "Traktor" pārākumu. "Ķīnieši pēdējo maču aizvadīja janvārī, un tas bija redzams viņu sniegumā," sacīja komandas galvenais treneris Vladimirs Jurzinovs.

Uzvaras vārtus Čeļabinskas "Traktor" labā 25. minūtē guva Maksims Jakuceņa, kurš Kontinentālajā hokeja līgā sāncenšu vārtsargus pārspējis 82 reizes. Skaitliskajā vairākumā viņš pēc saspēles pa perimetru uzņēmās iniciatīvu, nonāca metiena pozīcijā un no kreisās puses atklāja rezultātu. Pārsvaru priekšpēdējā minūtē dubultoja Aleksandrs Šarovs, pretuzbrukumā trīs pret diviem izdarot metienu augšējā stūrī - 2:0.

"Zaudēt vienmēr ir nepatīkami, taču aizvadījām tikai pirmo pārbaudes spēli. Nedrīkst teikt, ka spēlējām slikti - parādījām gana labu sniegumu. Bija momenti. Ja izmantotu, mačs varēja ieiet citās sliedēs. Ir skaidrs, būs nepieciešams laiks, lai komandas sniegums nostabilizētos," sacīja Pekinas "Kunlun Red Star" galvenais treneris Vladimirs Jurzinovs jaunākais.

"Pret Čeļabinskas "Traktor" laukumā devās seši ķīnieši [Viens trešajā, pieci - ceturtajā maiņā - aut.]. Jāatzīmē, ka pamazām uzņemsim apgriezienus. Viņiem pēdējā spēle bija janvārī, un tas bija redzams arī laukumā. Taču viņi ir ļoti centīgi, un cilvēki, kuri cenšas, pamazām piedzīvo izaugsmi," turpināja Jurzinovs.

Tikai vakar Pekinas vienības rindas papildināja pieci leģionāri - krievs Vitālijs Zotovs, zviedrs Tobiass Viklunds, kurš pagājušo sezonu pavadīja Toljati "Lada", kā arī kanādieši Aleksandrs Pikārs, kurš spēlēja Šveicē, Šons Kolinss un Brets Belmors no Amerikas Hokeja līgas.

"Šobrīd mūsu komandā ir piecpadsmit krievu un leģionāru no Eiropas. Plus četrpadsmit hokejistu no Ķīnas. Taču turpinām meklēt spēlētājus, visu laiku notiek pārrunas. Jaunpienācēji mūsu komandā turpinās parādīties," norādīja Jurzinovs, kurš pirmajā spēlē vārtu drošību uzticēja 23 gadus vecajam krievam Andrejam Makarovam. Viņš pēdējās sešas sezonas pavadīja Ziemeļamerikā, aizvadot vienu maču Nacionālās hokeja līgas klubā Bufalo "Sabres", tomēr lielāko daļu laika pavadot fārmklubā, ar ko bija ļoti neapmierināts.

"Neslēpšu, ka sākumā likām uzsvaru uz Krievijas hokejistiem. Taču ātri sapratām,ka nevaram piedāvāt gribētos līgumus. Izteicām piedāvājumus un dzirdējām atteikumus. Tagad uz pārbaudes laiku komandā ir seši krievi, bet gaidām brīdi, kad citas komandas pēc nometnēm atskaitīs hokejistus. Jāsaprot, ka mūsu finansiālās iespējas ir ierobežotas," norādīja Jurzinovs, kurš pēdējās divas sezonas vadīja Ufas "Salavat Yulaev".

Pekinas "Kunlun Red Star", kas atrodas treniņnometnē Somijā, nākamo pārbaudes spēli aizvadīs ceturtdien, kad tiksies ar Maskavas "Spartak".