Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

"Jelgava" pelnīti sakauj "Slovan" un pārraksta kluba vēsturi

© Nora Krevneva, synottipvirsliga.lv

Ceturtdien Zemgales Olimpiskā centra futbola stadionā "Jelgavas" komanda pārrakstīja sava kluba vēsturi, pēc uzvaras pār Bratislavas "Slovan" (3:0) pirmo reizi iekļūstot UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra trešajā kārtā.

Jelgavnieki bija novērtējuši savas komandas sniegumu pirmajā spēlē izbraukumā un šovakar stadions Jelgavā bija piepildīts. Pie tam skatītāji ne vien skatījās, bet arī aktīvi dzīvoja līdzi, sagādājot patīkamu atmosfēru. Lielā mērā tam par iemeslu ir arī laukumā rādītais futbols - momentu aizraujošas cīņas netrūka.

12. minūtē Grigarāvičam bija laba iespēja atklāt rezultātu, taču tas nenotika. 20. minūtē Sumā no soda laukuma izdarīja spēcīgu sitienu, taču bumba lidoja pāri vārtiem. Pāris minūtes vēlāk atkal uzbrukuma smailē izvirzījās Grigarāvičs, kurš pa kreiso malu ielauzās soda laukumā un izdarīja sitienu garām vārtiem. 25. minūtē de Kampss pārkāpa noteikumus pret Diallo soda laukumā, un tiesnesis norādīja uz 11 metru atzīmi. Sitienu veikt devās Kļuškins, kurš sita kreisajā apakšējā stūrī un atklāja mača rezultātu - 1:0!

Uzreiz pēc vārtu guvuma ventspilniekiem bija jāpārdzīvo briesmas savā laukuma pusē, kad pretinieki ielauzās soda laukumā un piespēlēja gar vārtiem. Bumba tika izsista aiz gala līnijas, bet viesi protestēja, uzskatot, ka bijusi spēle ar roku. Kopumā pēc zaudētajiem vārtiem slovāku komanda sāka presingot aktīvāk, kas arī saprotams - viņiem vajadzīgs vismaz neizšķirts. 36. minūtē Šeļāks ar lielisku tālšāvienu pēc standartsituācijas sita zem vārtu pārliktņa, taču Ikstens atsita bumbu.

38. minūtē Sumā apspēlēja Diallo, iegāja soda laukumā un no asa leņķa gribēja piespēlēt uz tukšo vārtu stūri, taču tur neviens no komandas biedriem neatradās. 42. minūtē Grigarāvičs pa kreiso pusi ielauzās soda laukumā un krita, taču šoreiz brīdinājums tika jelgavniekam par simulāciju, nevis viesu aizsargam par pārkāpumu. Minūti vēlāk Kubiks izniekoja izcilu iespēju izlīdzināt, kad ar vieglu pieskārienu pretī vārtiem jau soda laukumā mainīja bumbas virzienu, taču tā aizripoja pavisam nedaudz garām kreisajam vārtu apakšējam stūrim. Pirmais puslaiks beidzās ar minimālu jelgavnieku vadību - 1:0.

Īsi pēc otrā puslaika sākuma pēc stūra sitiena Redjko veica sitienu ar galvu, bumba lidoja nedaudz pāri vārtiem. Minūti vēlāk pēc Malašenoka piespēles soda laukumā ieskrējušajam Borisam Bogdaškinam otrais ar spēcīgu sitienu zem vārtu pārliktņa panāca jau 2:0! 53. minūtē pēc stūra sitiena “Slovan” sanāca labs sitiens, tomēr bumbu tvēra Ikstens. 64. minūtē Osipovs nomainīja pirmo vārtu guvēju Kļuškinu, kurš tika pavadīts ar aplausiem. 66. minūtē jelgavniekiem kārtējā lieliskā iespēja, bet Malašenoks ar galvu sita pavisam nedaudz pāri vārtiem. Brīdi vēlāk labs sitiens arī Lazdiņam, bet vārtsargs Muha nodemonstrēja savu meistarību.

Lai gan "Slovan" pamazām pārņēma iniciatīvu, bet jelgavnieki atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem. Vienā no tādiem 85. minūtē pēc Lazdiņa piespēles no kreisās malas Osipovs no vārtsarga laukuma robežas piespēlēja pretējā malā esošajam Oļegam Malašenokam, kurš sita precīzi vārtu tīklā un panāca jau 3:0, atņemot slovākiem jebkādas cerības uz izglābšanos. Diemžēl neiztika bez liekiem asumiem, kas rezultējās ar Diallo sarkano kartīti par pārāk agresīvu iesaistīšanos konfliktā. Tas savukārt nozīmēja to, ka senegāliešu centra aizsargs nedrīkstēs palīdzēt komandai nākamās kārtas pirmajā spēlē.

Ar rezultātu 3:0 aizraujošā spēle arī noslēdzās. "Jelgava" pirmo reizi kluba vēsturē tikusi Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra trešajā kārtā, bet kāds no Latvijas klubiem no paveicis pirmo reizi kopš 2013. gada, kad tas izdevās "Ventspils" vienībai.