Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Gulbim iespēja tomēr aizbraukt uz olimpiādi

© Scanpix

Starptautiskā Tenisa federācija jūnija pēdējā dienā publicēja Riodežaneiro olimpiādes provizoriskos dalībnieku sarakstus. Latvija pārstāvēta ar Aļonu Ostapenko un Ernestu Gulbi.

Ostapenko sakarā būtībā viss jau labu laiku bija skaidrs. Viņa vietu Rio nodrošināja jau pirms vairākiem mēnešiem. Oficiāli tas gan notika 6. jūnijā, lai gan jau pavasarī bija skaidrs, ka viņai pēc "French Open" (Rio sakarā svarīgs tā brīža rangs) būs pietiekami laba pozīcija reitingā, bet par spēlēšanu izlasē jautājumu vispār nebija.

Gulbim olimpiāde ilgi nebija aktuāla, jo viņam bija pārāks zems reitings, kas pēc "French Open" būtiski tika uzlabots, turklāt arī nav izpildīta prasība par spēlēšanu vai atrašanos izlasē noteiktā daudzumā. Olimpiskā cikla laikā izlasē jābūt (tas obligāti nenozīmē spēlēšanu, bet ir jāatrodas komandā izlozes un spēļu laikā) trīs Deivisa kausa mačos, no kuriem vienam jābūt 2015. vai 2016. gadā.

Gulbis pēdējo reizi izlasē spēlēja 2014. gadā. Šogad pirmā iespēja netika izmantota, bet otrā būs jūlijā vidū, kad mūsu izlase no 15. līdz 17. jūnijam viesosies Minskā. Ja Gulbis būs Latvijas komandas sastāvā Baltkrievijā, viņam paveras iespēja kvalificēties olimpiādei jeb, pēc paša teiktā, nodarboties ar tenisa tūrismu. Iespējams, ka Gulbis patiešām nākamajā mēnesī būs Deivisa kausā, jo atsauca dalību no tajā nedēļā plānotā Hamburgas "ATP World Tour 500" turnīra.

Olimpiskais tenisa turnīrs notiks no 6. līdz 14. augustam, spēlētājiem par medaļām cīnoties "hard" seguma kortos.