Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

PČ pusfinālā Krievija pret Somiju un Kanāda pret ASV

© SCANPIX

Pasaules čempionātā hokejā šovakar tiks aizvadītas abas pusfināla spēles. Pulksten 16:15 Krievija uzsāks spēli pret Somiju, bet 20:15 laukumā dosies Kanādas un ASV izlases.

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītajai Krievijas izlasei pārbaudījums pusfinālā ļoti nopietns - līdz šim nevainojami spēlējusī Somija. Krievi čempionāta atklāšanas spēlē piedzīvoja itin bezcerīgu 0:3 zaudējumu pret Čehiju, taču pēc šādas sakāves komanda nesalūza, tieši pretēji - kļuva krietni spēcīgāka un ar katru nākamo spēli sniegumu uzlaboja. Grupā atlikušajās sešās spēlēs tikpat uzvaras, kas garantēja otro vietu aiz čehiem. Ceturtdaļfinālā Krievija ar 4:1 apspēlēja Vāciju.

Somijai laiks, lai ieskrietos nebija vajadzīgs, un jau pirmajā spēlē somi ar 6:2 sagrāva Baltkrievijas izlasi. Tam sekoja vēl četras uzvaras pamatlaikā un izšķirošā spēle par pirmo vietu grupā bija pret Kanādu. Arī pret kanādiešiem Somija aizvadīja izcilu spēli, sagrāva pretinieci ar 4:0 un turpināja savu pārliecinošo čempionātu. Skaidrs, ka izslēgšanas turnīrs ir laiks, kad vienā spēlē viss var aprauties, bet tā nenotika - ar 5:1 sagrauta Dānija un droši iekļūts pusfinālā.

Znaroks pēc spēles pret Vāciju sev ierasti daudz runāt nevēlējās, taču neslēpa labus vārdus Somijas izlasei, piebilstot, ka somi būs spēcīgākā pretiniece ar kādu šajā čempionātā ir sanācis spēlēt. Mača sākums pulksten 16:15 un tiešraidē šo cīņu būs iespēja vērot TV3 kanālā.

Otrajā pusfinālā teorētiski varētu būt nedaudz mazāk intrigas - Kanāda pret ASV. Kanāda visai pārliecinoši spēlēja grupu turnīrā, taču jāatceras līdz šim vienīgais zaudējums čempionāts - 0:4 pret Somiju, spēlē, kurā iespēju pacīnīties par uzvaru tā arī nebija. Mežonīgi kanādieši nospēlēja turnīra ceturtdaļfinālu - ar 6:0 sagrauta respektējamā Zviedrijas hokeja izlase.

Kanādas pēdējā spēle vieglu dzīvi nesola arī gados jaunajai ASV komandai. Amerikāņi jau grupu turnīrā piedzīvoja četrus zaudējumus, atzīstot arī Vācijas un Slovākijas pārākumu, tādējādi nācās palikt ceturtajā vietā. Kanādai ASV grupā zaudēja ar bezcerīgu 1:5, bet ceturtdaļfinālā pret A grupas uzvarētāju Čehiju amerikāņi pierādīja, ka spēj sasniegt rezultātu arī ar šo sastāvu - 2:1 pēcspēles metienu sērija. Spēles pirmais iemetiens 20:15, tiešraide TV6 kanālā.