Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Masaļskis pagarina līgumu ar Toljati "Lada"

© F64

Latvijas izlases vārtsargs Edgars Masaļskis arī nākamsezon pārstāvēs Arta Ābola trenēto Kontinentālās hokeja līgas komandu Toljati "Lada". Jaunais līgums noslēgts uz vienu gadu.

Edgars Masaļskis iepriekšējā sezonā Toljati "Lada" rindās aizvadīja 38 spēles, atvairīja 92,5% metienu un ielaida vidēji 2,22 ripas. Pirms tam Masaļskis Kontinentālajā hokeja līgā pārstāvējis arī tādas komandas kā Rīgas "Dinamo" un Hantimansijskas "Yugra". 36 gadus vecais vārtsargs spēlējis arī Šveicē, Vācijā, Slovākijā, Baltkrievijā, Čehijā un Latvijā.

Arta Ābola trenētā Toljati "Lada" ar 69 punktiem 60 spēlēs Austrumu konferencē ieņēma priekšpēdējo vietu un tika pie trešās sliktākās punktu summas visā līgā, apsteidzot tikai Čerepovecas "Severstal" (58) un Novokuzņeckas "Metallurg" (55). Masaļskim konkurenci vārtos sastādīja 29 gadus vecais krievu vārtsargs Ivans Kasutins, kurš 25 spēles atvairīja 91,7% metienu un ielaida vidēji 2,60 ripas. Jaunajā sezonā "Lada" vārtsargu līniju papildinās cits krievs Iļja Ježovs, kuram beidzās līgums ar Sanktpēterburgas SKA. Ježovs regulārajā sezonā piedalījās 16 mačos, atvairīja 92,6% metienu un ielaida vidēji 2,16 ripas, bet Gagarina kausā nespēlēja. Ježovs savulaik jau spēlēja "Lada" sastāvā 2014./15.g. sezonas sākumā.

Jau ziņojām, ka nākamajā sezonā Ābolam un Masaļskim Toljati pievienosies arī Latvijas izlases aizsargs Kristaps Sotnieks, ar kuru noslēgta vienošanās uz vienu sezonu. Līdz šim Sotnieks Kontinentālajā hokeja līgā pārstāvēja tikai Rīgas "Dinamo" un, ierēķinot gan regulāro sezonu, gan Gagarina kausu, laukumā izgāja 439 spēlēs un sakrāja 68 (21+47) punktus.