Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

PČ sastāvi: būs zviedrs Nīkvists un norvēģis Cukarelo, krievi savainoti

© Scanpix

Pasaules čempioni Kanādu pastiprinājuši trīs Nacionālās hokeja līgas spēlētāji, kuriem cīņa par Stenlija kausu beidzās pirmajā kārtā - Korijs Perijs no Anaheimas "Ducks", Deriks Brasārs no Ņujorkas "Rangers" un Mets Damba no Minesotas "Wild". Papildinājumu sagaidījušas arī Latvijas konkurentes.

Anaheimas "Ducks" ceturto gadu pēc kārtas cīņa par Stenlija kausu beidzās sērijas septītajā mačā. Komandas labākais snaiperis Korijs Perijs duelī pret Nešvilas "Predators" ar gūtajiem vārtiem neizcēlās, taču izdarīja četras piespēles. Regulārajā čempionātā viņa kontā 34 vārti un 62 rezultativitātes punkti.

30 gadus vecais labās malas uzbrucējs piekritis pārstāvēt Kanādas izlasi pasaules čempionātā. Viņa piemēram sekojis arī Ņujorkas "Rangers" centra uzbrucējs Deriks Brasārs, kurš regulārajā turnīrā 80 spēlēs savāca 58 punktus, un Minesotas "Wild" 21 gadu vecais aizsargs Mets Damba, kurš tika pie 28 punktiem.

Kanādas izlases treneri un personāls ieradušies Čehijā, kur piektdien pēc spēlētāju atlidošanas sāksies gatavošanās pasaules čempionātam. Otrdien tiks aizvadīta pārbaudes spēle pret čehiem.

Amerikas Savienoto Valstu izlasi papildinājuši Lūks Glendenings (8+13), kuram tā būs pirmā starptautiskā pieredze, un Dilans Larkins (23+22) no Detroitas "Red Wings", aizsargs Breidijs Šejs no Ņujorkas "Rangers" unVinnijs Hinostroza, kurš pirmajā profesionālajā sezonā kļuva par Amerikas Hokeja līgas kluba Rokfordas "IceHogs" rezultatīvāko spēlētāju, 66 spēlēs tiekot pie 51 punkta.

19 gadus vecais Larkins bija trešais starp Nacionālās hokeja līgas debitantiem gūtajos vārtos (23) un kļuva par pirmo hokejistu pēdējo 30 sezonu laikā, kurš pirmajā sezonā kļuvis par Detroitas "Red Wings" labāko snaiperi.

Slovākijas izlasei nepalīdzēs Tomāšs Tatars (21+24) no Detroitas "Red Wings", kuram savainots plecs, unRihards Panīks (6+2) no Čikāgas "Blackhawks", kuram nepiedalīties pasaules čempionātā ieteikuši kluba ārsti. Tāpat uz Sanktpēterburgu nedosies Zdeno Hāra (9+28), Mariāns Hosa (13+20) un Mariāns Gāborīks (12+10), tāpēc gaidīts tiek vien Tomāšs Jurčo no Detroitas "Red Wings", kurš 44 spēlēs tika pie sešiem punktiem.

Baltkrievijas izlasei muguras savainojuma dēļ nepalīdzēs Kontinentālās hokeja līgas kluba Minskas "Dinamo" pieredzējušais uzbrucējs Konstantīns Koļcovs, kurš šosezon izcēlās ar trim vārtiem un septiņām piespēlēm.

Somijai palīgā dosies Miko Koivu (17+39) un Mikaels Granlunds (13+31) no Minesotas "Wild". Uz izlasi izsaukti arī Aleksandrs Barkovs (28+31) un Jusi Jokinens (18+42) no Floridas "Panthers", kā arī Nacionālajā hokeja līgā vēl nedraftētais Patriks Laine, kurš 18 gadu vecumā kļuva par Somijas čempionāta izslēgšanas spēļu vērtīgāko spēlētāju.

Vācijai pievienojies Čikāgas "Blackhawks" aizsargs Kristians Erhofs (2+11), tādējādi komandā ir trīs spēlētāji no Nacionālās hokeja līgas, - arī Leons Draizaitls no Edmontonas "Oilers" un Tobiass Rīders no Arizonas "Coyotes".

Krievijas izlasei savainojumu dēļ nepalīdzēs aizsargs Dmitrijs Kuļikovs (1+16) no Floridas "Panthers" un uzbrucējs Artjoms Aņisimovs (20+22) no Čikāgas "Blackhawks".

Latvijas izlases pirmajai pretiniecei Zviedrijai palīgā steigsies Gustavs Nīkvists (17+26) no Detroitas "Red Wings",Ēriks Gustafsons (0+14) no Čikāgas "Blackhawks" taču nāksies iztikt bez Ņujorkas "Rangers" vārtsarga Henrika Lundkvista un Čikāgas "Blackhawks" aizsarga Niklasa Jalmāšona (2+22) palīdzības.

Vienai no mūsu konkurentēm Norvēģijas valstsvienībai palīdzēs Matss Cukarelo (26+35) no Ņujorkas "Rangers", kurš norādīja, ka klubs nevēlējās viņu laist uz pasaules čempionātu, taču izdevies pārliecināt.