Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Bendikai un Rastorgujevam vēl viena iespēja Kenmorā

© F64

Svētdien Kenmorā (Kanāda) ar sacensībām jauktajās stafetēs noslēgsies Pasaules kausa izcīņas 7. posms biatlonā. Pāru jauktās stafetes starts plkst. 19:10 pēc Latvijas laika. Komandu jauktā stafete startēs plkst. 23:05. Pāru jauktajā stafetē startēs Baiba Bendika un Andrejs Rastorgujevs.

Šī būs otrā reize šosezon, kad biatlonisti sacentīsies jauktajās stafetēs. Sezonas ievadposmā Estešundā (Zviedrija) abās jauktajās stafetēs uzvarēja Norvēģija. Norvēģiem šādu panākumu vēlreiz atkārtot būs sarežģīti, jo vadošie biatlonisti uz Ziemeļameriku nav devušies.

Pāru jauktā stafete

Sacensības visjaunākajā biatlona disciplīnā – pāru jauktajā stafetē – norisinās vienā dienā ar komandu jaukto stafeti, tāpēc sastāvi ne vienmēr ir iespējami spēcīgākie. Lai arī pāru jauktās stafetes sacensības ir visai dinamiskas, kritiku tai veltījuši daži biatlonisti. Visskarbāk izteicies vācietis Simons Šemps: “Tas vairs nav biatlons.” Kritikas pamatā ir tas, ka šaušanas loma ir pārlieku liela.

Neskatoties uz to, sacensības solās būt interesantas. Franciju pārstāvēs Marī Dorēna Abēra un Martēns Furkads, Austriju - Liza Hauzere (20. vieta kopvērtējumā un Simons Eders, Vāciju - Luīze Kummera un Eriks Lesers, Norvēģiju - Hilde Fenne un Lāšs Hegle Birkelans, Kanādu - Džūlija Rensoma un Neitens Smits, Krieviju - Olga Podčufarova un Aleksejs Volkovs.

Sezonas pirmajā pāru jauktajā stafetē Baiba Bendika un Andrejs Rastorgujevs izcīnīja astoto vietu 26 pāru konkurencē. Rastorgujevs masu startā sasniedza sezonas labāko rezultātu (piektā vieta), bet Bendika sprintā sasniedza Latvijas sieviešu biatlona vēsturē augstāko rezultātu Pasaules kausa izcīņas ietvaros, kas deva iespēju debitēt masu startā.

 
 
 

Rezultāti pāru jauktajā stafetē tiek ņemti vērā Nāciju kausa izcīņas vērtējumā (nosaka dalības kvotas 2016. / 2017. gada sezonai).

Pāru stafetes sacensību formāts
Sievietes veic četrus apļus pa 1.5 kilometriem, bet vīrieši - piecus apļus pa 1.5 kilometriem. Pēc katra apļa (izņemot pēdējo apli) jāiegriežas šautuvē. Katrā šaušanā ir trīs rezerves patronas, ja ar tām nepietiek - jāveic soda apļi, kas gan šajā disciplīnā ierasto 150 metru vietā ir vien 75 metri. Vispirms divus apļus veic sievietes, tad divus vīrieši, tad vēlreiz divi apļi sievietēm, bet noslēgumā trīs apļi vīriešiem (pēc pēdējās šaušanas jānoslēpo 1.5 kilometri).

Jauktā stafete
Komandu jauktajā stafetē par favorītēm uzskatāmas Vācija, Čehija un Francija. Dorotejas Vīreres un Dominika Vindiša panākumu iedvesmota par vietu uz goda pjedestāla cīnīsies arī Itālijas komanda. Tāpat nedrīkst nenovērtētKrievijas komandu.

Vāciju šoreiz pārstāvēs Franciska Hildebranda, Franciska Proisa, Arnds Paifers un Simons Šemps. Veronika Vītkova, Gabriela Soukalova, Mihals Šlesingrs un Ondržejs Moravecs būs pasaules čempiones Čehijas sastāvā. Francijas sastāvā Anē Ševaljē, Anē Beskona, Žans Gijoms Beatrikss un Kventins Fijons Majē.

Itālijas komandas sastāvā startēs masu starta uzvarētāji Doroteja Vīrere un Dominiks Vindišs, kuri veiks attiecīgi pirmo un pēdējo posmu, kā arī Karina Oberhofere un Lukass Hofers. Krievijas komandā šoreiz būs Darja Virolainena, Jekaterina Šumilova, Dmitrijs Mališko un Aleksejs Sļepovs.

Pāru jauktā stafete startēs 19:10 pēc Latvijas laika, bet komandu jauktajai stafetei starts tiks dots 23:05, sacensības tiešraidē Eurosport un internetā.

Pasaules kausa izcīņas 8. posms no 11. līdz 14. februārim norisināsies Preskailā (ASV), sacensību programmā sprints, iedzīšana un stafete.