Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Sports

Ķēniņš atgriežas NHL ar aktīvu sniegumu un zaudējumu līderei

© Scanpix

Ronalds Ķēniņš šonakt aizvadīja savu pirmo NHL maču šosezon un izcēlās ar sešiem spēka paņēmieniem pret Dalasas „Stars”, kura pakāpusies uz pirmo vietu līgā. Viņa pārstāvētā „Canucks” gan cieta zaudējumu ar 2:4, bet Ķēniņš maču pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens.

Spēlē pret vienu no līgas līderēm „Stars” Latvijas uzbrucējsRonalds Ķēniņš sākumā bija „Canucks” otrajā maiņā kopā ar Bo Horvatu un Radimu Vrbatu, kuri abi līdz šim aizvadīja visai nepārliecinošu sezonu un bija savākuši krietnus mīnusus lietderības koeficientā ziņā. Savukārt „Stars” vārtos pēc trīs maču izlaišanas bija atgriezies Kari Lehtonens.

Pirms Ķēniņš bija devies laukumā, „Canucks” jau bija izvirzījusies vadībā pēc Aleksandrs Edlera pirmajā minūtē gūtajiem vārtiem. Ar rezultatīvu piespēli atzīmējās abi brāļi Sedīni, un Daniels līdz ar to ielauzās NHL visu laiku rezultatīvāko spēlētāju simtniekā. Viņam 910 punkti, kamēr Henriks ar 941. punktu ir 93. vietā.

Ķēniņš savās pirmajās maiņās spēlēja aktīvi un izcēlās ar vairākiem spēka paņēmieniem, taču vienā epizodē pārcentās un ar ietrieca bortā pretinieku ar seju pa priekšu. No bargāka soda Ķēniņš gan izvairījās un saņēma tikai divas soda minūtes. „Canucks” šo mazākumu izturēja, taču 12. minūtē Ķēniņš bija laukumā, kad „Stars” panāca neizšķirtu. Latvijas uzbrucējs tobrīd gan vēl bija uzbrukuma priekšgalā, kad izvērsās Dalasas pretuzbrukums, un tajā izcili nospēlēja Valērijs Ņičuškins, nostumjot malā aizsargu un raidot precīzu metienu vārtos.

Tieši Ņičuškins izkārtoja arī Dalasas otros vārtus, kad izcēlās ar negaidītu piespēli sev starp slidām, un Taileram Seiginam no tuvas distances atlika vien raidīt ripu vārtos. Pēc tam pretinieku zonā krietnu laiku pavadīja arī Ķēniņa maiņa. Ķēniņa aktivitāte radīja labu momentu Vankūverai, taču viņš arī kļuva par iemeslu, kādēļ tas netika realizēts, proti, Ķēniņš ar presingu piespieda „Stars” vārtsargu kļūdīties piespēlē un ripa viduszonā nonāca pie „Canucks” spēlētāja, taču viņš metienu Lehtonena atstātajos vārtos izdarīt nevarēja, jo Ķēniņš joprojām bija uzbrukuma zonā jeb aizmugures pozīcijā.

 
 

„Canucks” daudz citu īpaši bīstamu izdevību nebija, un „Stars” dominēja izdarīto metienu ziņā (2. periodā 18:6), taču vārtsarga Millera veiksmīgā spēle noturēja „Canucks” vienu vārtu attālumā. Trešajā periodā izdevās atjaunot neizšķirtu, kad rupju kļūdu piespēlē pieļāva „Stars” aizsargs Goligoskis, un ripa nonāca pie Jannika Hansena, kurš ātri pārspēja nesagatavoto Lehtonenu. Spēle palika vēl spraigāka, un 55. minūtē Patriks Šārps ar teicamu slidojumu apspēlēja „Canucks” aizsardzību un raidīja ripu vārtos. „Canucks” treneris Villijs Dežardēns pieprasīja video atkārtojumu iespējas aizmugures dēļ, taču vārtu neieskaitīšanas vietā zaudēja pusminūtes pārtraukumu. „Stars” pēc tam raidīja ripu arī tukšos vārtos un guva uzvaru ar 4:2.

Ķēniņš trešajā periodā spēlēja maz, laukumā izejot tikai trīs reizes, bet spēlē kopā laukumā pavadīja 10:46 minūtes, kas bija trešais mazākais spēles laiks komandā. Viņam negatīvs lietderības koeficients mīnus viens un divas soda minūtes, taču izdarīti seši spēka paņēmieni un viens metiens pa vārtiem. Šī bija 31. spēle Ķēniņa NHL karjerā.

„Stars” līdz ar to guvusi 41. punktu šosezon un atguvusi līgas līderes pozīcijas. Tikpat punktu gan arī Monreālai, taču tai par spēli vairāk. „Canucks” savukārt nav uzvarējusi jau ceturto spēli pēc kārtas (divreiz zaudēts pēc pamatlaika beigām) un neveiksmīgi sākusi četru mājas spēļu sēriju. Nākamā spēle svētdienas rītā, arī 5:00 pēc Latvijas laika pret Bostonas „Bruins”, savukārt otrdienas rītā tiks uzņemta Bufalo „Sabres” ar Zemgu Girgensonu ierindā.

”Canucks”-”Stars” 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)
Vārti: 0:56 Edlers (H. Sedīns, D. Sedīns) 1:0, 11:09 Ņičuškins (Nemets) 1:1, 20:33 Seigins (Ņičuškins, Goligoskis) 1:2, 45:31 Hansens (H. Sedīns) 2:2, 54:01 Šārps (Goligoskis) 2:3, 58:33 Speca (t.v.) 2:4
Metieni: 16:34
Soda minūtes: 15:11
Spēka paņēmieni: 25:14
Vārtsargi: Raiens Millers – Kari Lehtonens