Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" gatavs sākt mājas spēļu sēriju

© F64

Pēc astoņu dienu pārtraukuma laukumā atgriezīsies Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas trīs mājas spēļu sēriju ievadīs, pulksten 19:30 uzņemot uzbrucēja Pjotra Ščastļivija pārstāvēto "Sochi", kas Rietumu konferencē ieņem kārdinošo astoto pozīciju un kas pēdējos divos mačos iemetusi desmit vārtus.

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" trīs punktus pēdējoreiz izcīnīja 27. oktobrī, kad savā laukumā ar 7:1 tika sagrauta Hantimansijskas "Yugra'. Nākamajās sešās spēlēs gūtas četras uzvaras - viena mājās un trīs izbraukumā -, taču izcīnīti tikai astoņi punkti, jo viens panākums nāca papildlaikā, bet trīs izcīnīti pēcspēles metienos. Pēdējos divus - 3:2 pret Omskas "Avangard" un 3:2 pret Jekaterinburgas "Avtomobilist" - nodrošināja Kaspars Saulietis, kura kontā pirms tam aizvadītajās 127 spēlēs nebija neviena izšķirošā bullīša.

Pret Jekaterinburgas "Avtomobilist" izlīdzinājumu 49. minūtē panāca čehu aizsargs Tomāšs Kundrāteks, bet pirmo ripu iemeta amerikāņu centra uzbrucējs Tims Sestito, kurš ar 11 rezultatīviem trāpījumiem ir Rīgas "Dinamo" labākais snaiperis. Lai gan abi hokejisti nedēļas nogalē savainojumu dēļ bija spiesti izlaist treniņus un Kundrāteks vakar nepiedalījās kombināciju izspēlē, komandas galvenais treneris Kari Heikile sarunā ar portāluSportacentrs.com izteica cerību, ka abi būs gatavi doties laukumā.

Savainojums skāris arī ceturtās maiņas centra uzbrucēju Armandu Bērziņu, kura vietā kopā ar Edgaru Kuldu un Gunāru Skvorcovu trenējās Māris Bičevskis. Viņš 14 spēlēs guvis vienus vārtus un sakrājis sliktāko lietderības koeficientu starp uzbrucējiem -4. Par vārtu drošību gādās Jūakims Ēriksons, kurš 20 mačos ticis galā ar 92,2% sāncenšu metienu un vidēji ielaidis 2,4 ripas.

Nākamā pretiniece "Sochi", kas ar 32 spēlēs sakrātajiem 48 punktiem ieņem astoto vietu Rietumu konferencē, Rīgas "Dinamo" turot desmit punktu attālumā, pēdējās spēlēs uzbrukumā uguņojusi - ceturtdien ar 5:1 pārspēta Hantimansijskas "Yugra", bet sestdien pagarinājumā ar 5:6 atzīts Jekaterinburgas "Avtomobilist" pārākums. Ar diviem vārtiem un trim piespēlēm izcēlās 25 gadus vecais zviedru uzbrucējs Andrē Petešons, kurš tādējādi kļuvis par komandas rezultatīvāko spēlētāju (17 punkti) un labāko snaiperi (deviņi vārtu guvumi).

Trīs punktus no zilās līnijas sakrāja Zijats Paigins. 20 gadus vecais aizsargs sezonu sāka Kazaņas "Ak Bars" rindās, taču vidēji laukumā pavadīja mazāk par astoņām minūtēm. Pēc pārcelšanās uz Sočiem viņš uzplaucis, deviņās spēlēs sakrājot septiņus punktus, taču rezultatīvākais aizsargs ar desmit punktiem ir amerikānis Klejs Vilsons, kurš pirms tam pārstāvēja Doņeckas "Donbass". Starp aizsargiem jāizceļ arī Renats Mamaševs, kurš 2013. gadā 52 mačos sakrāja 42 punktus, un soms Janne Jalasvāra, kurš pirms tam pārstāvēja Maskavas "Dynamo".

Uzbrucēju vidū labi pazīstams ir Pjotrs Ščastļivijs, kurš pagājušo sezonu sāka Rīgas "Dinamo", 27 spēlēs izceļoties ar pieciem vārtiem un piecām piespēlēm. Pēc tam, kad pušu ceļi šķīrās, viņš pievienojās "Sochi", 22 mačos sakrājot deviņus punktus. Savukārt šosezon Ščastļivija kontā 11 punkti 32 cīņās. Veiksmīgs bija nogrieznis no 20. oktobra līdz 12. novembrim, kad viņš punktus guva sešās no astoņām spēlēm.

Par komandas vārtu drošību gādā Konstantīns Baruļins, kurš 31 spēlē izcīnījis 12 uzvaras, atvairījis 92,6% sāncenšu metienu, vidēji ielaidis 2,17 ripas un trīs reizes nosargājis cietoksni neskartu. 2011. gadā viņš aizveda Mitišču "Atlant" līdz Gagarina kausa finālam un ieguva izslēgšanas spēļu vērtīgākā spēlētāja jeb MVP balvu, vēlāk pārcēlās uz Kazaņas "Ak Bars" un Omskas "Avangard", tomēr atkārtot panākumus neizdevās.

Vai Rīgas "Dinamo" izdosies uzvarēt 2012. gada pasaules čempionu un pēc turpat mēneša pārtraukuma izcīnīt panākumu trīs punktu vērtībā?