Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Svarcēlāja Koha ar valsts rekordu pasaules čempionātā izcīna 10. vietu

© Juris Presņikovs, ventspils.lv

Iepriekšējo divu gadu Ventspils labākā sportiste, Latvijas sieviešu svarcelšanas flagmane Rebeka Koha (17) šonakt ar nacionālo rekordu izcīnīja 10. vietu pasaules čempionātā, kas risinās Teksasas lielākajā pilsētā Hjūstonā.

Svara kategorijā līdz 53 kg pieteiktas 39 sportistes, starp kurām Latvijas labākā svarcēlāja Rebeka Koha ir jaunākā dalībniece. Ventspilniece plānoja 197 kilogramu summu - rangā pirms starta tas bija 10. labākais rādītājs, kas deva vietu nomināli spēcīgākajā A grupā.

Uz sacensībām Koha devās ļoti nopietnā noskaņojumā. Lai iegūtu ceļazīmi uz nākamās sezonas Latvijas Olimpiskās vienības pamatsastāvu, pasaules čempionātā jātiek starp 16 labākajām. Olimpiskā kvalifikācijas sistēma ir grūti izprotama, pasaules čempionāts te ir viens no atlases etapiem - Kohai jāpietuvojas 200 kilogramu summai, taču precīzu vajadzīgo skaitli patlaban nevar pateikt neviens.

Pasaules čempionāta raušanā Latvijas atlēte bija sekmīga visos mēģinājumos (84, 86 un 87 kg), sasniegtais viņai deva 9. vietu starp A grupas dalībniecēm. Grūšanā mūsu sportiste pievarēja pirmos divus smagumus (101, 105), bet pēdējā piegājienā netika galā ar 107 kilogramu stieni. 192 kg summa ir Latvijas rekords.

2015. gada pasaules čempionātā ventspilniece ieguva 10. vietu. Tikmēr zelta medaļu pēdējā mēģinājumā izrāva taivāniete (221 kg summa), sudrabu dabūja smagāka ķīniete (arī pacēla 221), bet bronzu nopelnīja filipīniete (213).

Kā jau ziņots, pērnā gada pasaules čempionātā Latvijas labākais svarcēlājs Artūrs Plēsnieks ar 390 kilogramu summu ieņēma 10. vietu (tiek lēsts, ka ar minētajiem 390 kilogramiem ir pietiekami, lai iegūtu ceļazīmi uz Rio), savukārt jauniņā Rebeka Koha pērn ierindojās 23. pozīcijā.