Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

KHL ienākumu sadalē Rīgas "Dinamo" saņem 50 tūkstošus eiro

© F64

Kontinentālā hokeja līga (KHL) paziņojusi, ka pirmoreiz savā vēsturē veikusi pagājušās sezonas ienākumu izmaksu klubiem. Līgu pārstāvošajiem klubiem izdalīta summa 1,6 miljonu eiro vērtībā, no kuras apmēram 50 tūkstoši nonākuši Rīgas "Dinamo" rīcībā.

Jūlijā notikušajā KHL valdes sēdē tika lemts par ienākumu no raidtiesību pārdošanas sadali klubu vidū, kas paveikts pirmo reizi kopš KHL pirmsākumiem. Klubiem kopumā izdalīti 1.6 miljoni eiro, un KHL šodien paziņojusi, ka pārskaitījumi klubiem sekmīgi veikti.

Klubi par saņemto naudu mudināti attīstīt hokeja haļļu infrastruktūru un uzlabot līdzjutēju servisu. Ienākumu sadalē vērā tika ņemti gan sportiskie principi, gan televīzijas reitingi. Piemēram, par Gagarina kausa iegūšanu SKA saņēma papildus 120 tūkstošus eiro, bet par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs katra komanda saņēma vēl 12 tūkstošus eiro. Jāpiezīmē, ka 40% no kopējo ienākumu summas tika sadalīti līdzvērtīgi starp visiem klubiem, neatkarīgi no to ieņemtās vietas vai TV reitingiem..

Rīgas "Dinamo" šajā ienākumu sadalē ieguva 3.5 miljonus rubļu jeb apmēram 50 tūkstošus eiro. Lai arī šī summa sastāda tikai nelielu daļu komandas sezonas budžeta, kluba valdes loceklis Zigmārs Priede šo notikumu raksturojis atzinīgi: "Jebkādu papildus ienākumu iegūšana ietekmē kluba noskaņojumu - gan tīri materiālā veidā, gan psiholoģiski. Šī ir pirmā sezona, kad piedzīvojam šādu KHL sapratni attiecībā par klubu situāciju un to vajadzībām. Līgā ir notikušas vairākas izmaiņas uz labo pusi. "Dinamo" plāno ņemt vērā KHL rekomendāciju un iegūtos līdzekļus novirzīt ledus halles uzlabošanai vai mārketinga aktivitātēm."

Vislielāko ienākumu daļu saņēma čempione SKA, kurai tika apmēram četrreiz vairāk nekā Rīgas komandai, proti, 210 tūkstoši eiro. Regulārās sezonas uzvarētāja CSKA saņēma 150 tūkstošus, Kazaņas "Ak Bars" tika pie 120 tūkstošiem eiro, bet Austrumu konferences fināliste "Sibir" pie 60 tūkstošiem eiro. KHL arī norādījusi, ka pēc nākamās sezonas dividendēs sadalāmo summu plāno paaugstināt, ņemot vērā gaidāmo ienākumu pieaugumu no raidtiesību pārdošanas.