Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports

Daugaviņš palīdz "Torpedo" bullīšos pārspēt "Avangard"

© hctorpedo.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 3:2 pēcspēles metienos uzvarēja Omskas "Avangard". Viens no diviem precīzajiem bullīšiem latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa rēķinā.

Pētera Skudras un Ģirta Ankipāna trenētais Ņižņijnovgorodas "Torpedo" šovakar uzņēma vienu no Austrumu konferences līdervienībām Omskas "Avangard". Jau no pirmajām minūtēm abas komandas ļoti aktīvi darbojās uzbrukumā, piespiežot pretiniekus kļūdīties. Septītajā minūtē rezultātu atklāja "Torpedo" uzbrucējs Vjačeslavs Kuļomins, kurš vienatnē saņēma ripu Dominika Furha vārtu priekšā. Nedaudz vairāk nekā pēc minūtes "Avangard" uzbrucējs Nikolajs Ļemtjugovs pretuzbrukumā izlīdzināja rezultātu, bet perioda priekšpēdējā minūtē čehu hokejists Vladimirs Sobotka mazākumā izvirzīja vadībā viesus. Viduszonā Čehijas uzbrucējs apspēlēja "Torpedo" uzbrucēju Kasparu Daugaviņu, kurš pirmajā periodā saņēma arī divu minūšu noraidījumu.

Otrajā periodā vārti netika gūti, bet trešās trešdaļas vidū Kārters Eštons mainīja Aleksandra Budkina mestās ripas virzienu un panāca izlīdzinājumu. Šajā "Torpedo" vairākumā laukumā atradās arī Daugaviņš. Lai gan "Torpedo" trešajā periodā bija liels pārsvars, vairāk par vieniem vārtiem laukuma saimnieki neguva, un mačs turpinājās papildlaikā. "Torpedo" tika pie vairākuma arī pagarinājumā, tomēr nespēja realizēt viena spēlētāja pārsvaru – mājinieku kombinācijas tā arī nenoveda pie bīstamiem metieniem pa Furha vārtiem.

Bullīšos pārāki bija "Torpedo", precīzi metieni izdevās Daugaviņam un Vladimiram Galuzinam. Pēc Daugaviņa precīzā metiena "Avangard" hokejisti centās protestēt pret vārtu guvumu (Furhs nedaudz pieskārās ripai, pirms Daugaviņš izpildīja metienu), tomēr tiesneši savu lēmumu nemainīja. Pirmās maiņas uzbrucējs Daugaviņš spēlēja nepilnas 22 minūtes (21:39), trīsreiz meta pa vārtiem, uzvarēja vienīgajā iemetienā, nopelnīja divas soda minūtes un vienreiz izprovocēja pretinieku uz noteikumu pārkāpumu.

"Torpedo" pakāpās uz piekto vietu Rietumu konferencē ar 31 punktu 18 spēlēs. Daugaviņam četrās spēlēs ir divi (1+1) punkti.

Citā spēlē Ņižņekamskas "Neftekhimik" ar Georgija Pujaca pieteikumā ar 3:4 pēcspēles metienos zaudēja Sanktpēterburgas SKA. Pujacs pēdējo reizi laukumā tika 26. septembrī, bet šosezon leģionāru limita dēļ ir piedalījies tikai piecos mačos (0+1). "Neftekhimik" ir 27 punkti 17 spēlēs un septītā vieta Austrumu konferencē.

Harija Vītoliņa un Viktora Ignatjeva trenētais Maskavas "Dynamo" izbraukumā ar 3:4 atzina "Sochi" pārākumu. Pēc diviem periodiem "Sochi" bija vadībā ar 2:0, bet trešā perioda sākumā "Dynamo" guva trīs vārtus sešās minūtēs un pārņēma vadību. Atlikušajā mača daļā labāki tomēr bija "Sochi" hokejisti, kas svinēja uzvaru ar 4:3.

"Dynamo" uzbrucējs Mārtiņš Karsums spēlēja nomināli pirmajā maiņā un pavadīja laukumā 16 minūtes. Viņa rēķinā viens spēka paņēmiens un 1/2 iemetienos. "Dynamo" 16 spēlēs ir 31 punkts un ceturtā vieta Rietumu konferencē, Karsumam 15 mačos ir astoņi (4+4) punkti.