Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" bezierunu sausais zaudējums pret CSKA

© F64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" pirmo reizi jaunajā sezonā palika bez punktiem - viesos ciesta sakāve ar 0:5 pret pagājušā regulārā čempionāta uzvarētāju Maskavas CSKA. Laukuma saimnieki izšķirošajā otrajā trešdaļā izdarīja 19 metienus, kamēr rīdziniekiem 60 minūšu laikā pa spēkam bija tikai 17.

Kontinentālās hokeja līgas klubu Rīgas "Dinamo" šodien sagaidīja smags pārbaudījums - pagājušā regulārā čempionāta uzvarētāja Maskavas CSKA ar Aleksandru Radulovu priekšgalā. Tas bija redzams no pirmā iemetiena, lai gan pirmajās minūtēs spēle ritēja bez pārtraukumiem un ripa ilgi neuzkavējās pie vienas komandas spēlētājiem. Taču septītajā minūtē laukuma saimnieki izmantoja izdevību un izvirzījās vadībā - 1:0 no tuvas distances panāca nepieskatītais Jans Muršāks, kurš rezultatīvā metienā pārvērta Simona Jalmāšona piespēli no aizvārtes.

Pirmās trešdaļas turpinājumā Rīgas "Dinamo" tikt pie ripas izdevās tikai pēc pārkāpumiem pret Miku Indraši un Villi Leino jeb skaitliskajā vairākumā, bet trūka metienu un spēlētāja, kas uzņemtos iniciatīvu. Maskavas CSKA šādu problēmu nebija - 24. minūtē pārsvaru dubultoja Džefs Plets. Kanādietis saņēma piespēli no Ņikitas Zaiceva, noķēra Jakubu Sedlāčeku pretkustībā un meta virs kājsarga - 2:0.

Uzreiz iespēja bija rīdzinieku kapteinim Laurim Dārziņam, bet apspēlēt sāncenšu vārtsargu neizdevās. Pēcāk individuālais reids padevās Indrašim, kurš skaisti apspēlēja aizsargu, tomēr pietrūka rezultatīva noslēguma. Sekoja Maskavas CSKA prettrieciens un ļoti eleganti vārti. Vairākām piespēlēm sekoja Muršāka metiens, Sedlāčeks pazaudēja ripu, bet pie vārtu līnijas dežūrēja aizsargs Bogdans Kiseļevičs - 3:0.

Rīgas "Dinamo" likumsakarīgi nosēdās, spēlētāju acīs trūka dzirksteles, un līdz 47. minūtei laukuma saimnieki pārsvaru palielināja līdz pieciem vārtiem. Vispirms Aleksandrs Kutuzovs iepretim vārtiem saņēma piespēli no Romāna Ļubimova un trāpīja starp Sedlāčeka kājsargiem, bet turpinājumā izgājienu vienatnē pret čehu vārtsargu ar metienu no neērtā satvēriena realizēja Dmitrijs Kugriševs. Maskavas CSKA bija tuvāk sestajiem vārtiem, nevis "Dinamo" pirmajiem, bet rezultāts nemainījās - 5:0.

 Jāizceļ metienu attiecība - 45 pret 17 Maskavas CSKA labā. Izšķirošajā otrajā trešdaļā mājinieki izdarīja 19 metienus, bet noslēdzošajās 20 minūtēs rīdziniekiem bija pa spēkam tikai divi metieni. Rīgas "Dinamo" nākamo izbraukuma spēli aizvadīs ceturtdien pret Zagrebas "Medveščak", bet nedēļas nogalē atgriezīsies mājās.