Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" noslēdz līgumus ar E. Kuldu un Bērziņu

© dinamoriga.eu

KHL klubs Rīgas "Dinamo" paziņojis, ka no komandas treniņnometnes atskaitīti Koba Jass un Renārs Demiters, ar kuriem iepriekš bija noslēgti līgumi uz pārbaudes laiku. Savukārt pilnvērtīgu līgumu ar Rīgas komandu izpelnījušies divi uzbrucēji - Edgars Kulda un Armands Bērziņš. Ar abiem noslēgts līgums uz vienu sezonu.

Rīgas "Dinamo" pirmssezonas sagatavošanās posmā aizvadījusi divas nedēļas un vienu pārbaudes spēli, kurā ar 3:1 pārspēja sava bijušā trenera Arta Ābola pārstāvēto Toljati "Lada". Pēc šīs spēles komandas treneri ar Kari Heikili priekšgalā nolēmuši, ka sastāvā nepaliks uzbrucējsKoba Jass un Renārs Demiters.

25 gadus vecais Jass iepriekšējās sezonās spēlēja Čehijā un svarīgākajos turnīros pārstāvēja arī Latvijas izlasi, savukārt 28 gadus vecais Demiters pēc "Liepājas Metalurga" atstāšanas četras sezonas bija pavadījis dažādos Kazahstānas klubos, turklāt iepriekšējā sezonā izcēlās ar 31 punktu 49 spēlēs. Abiem ar "Dinamo" bija noslēgts pārbaudes līgums.

Sākotnēji pārbaudes līgumi bija 16 potenciālajiem "Dinamo" hokejistiem, taču astoņi tika atskaitīti jau pirms nedēļas. Šobrīd komandas treniņnometnē vēl palikuši trīs spēlētāji ar pārbaudes līgumiem, jo aizsargs Ralfs Grīnbergs, kuram arī ir pārbaudes līgums, turpinās trenēties jauniešu komandas "Rīga" sastāvā, bet pilnvērtīgi vienas sezonas līgumi šodien noslēgti ar Edgaru Kuldu unArmandu Bērziņu. Savukārt Māris Bičevskis pagaidām trenējas pēc individuālas programmas Rīgā, jo vēl atgūstas pēc muguras operācijas.

Kulda savulaik spēlēja "Dinamo" jaunatnes sistēmā, bet pēdējās trīs sezonas aizvadīja Ziemeļamerikā WHL, kur arī nopelnīja vietu NHL draftā. Viņš ir vienīgais Latvijas hokejists, kurš ieguvis prestižo Memoriālo kausu, turklāt tika arī atzīts par Memoriālā kausa fināla MVP. Rīgas komandā viņš spēlēs ar 32. numuru. Arī 31 gadu vecais Bērziņš savulaik draftēts NHL, bet "Dinamo" sastāvā bija komandas pirmajās divās sezonās, kad 71 KHL spēlē sakrāja 16 punktus (6+10). Iepriekšējo sezonu centra uzbrucējs aizvadīja Itālijas čempionātā, kur "Val Pusteria" komandā 37 spēlēs guva 24 punktus. Latvijas izlases rindās Bērziņš aizvadījis 160 spēles.