Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Briedis ar tehnisko nokautu 2. raundā sakauj Altintasu

© Ģirts Ģertsons/F64

Šovakar Vācijā Latvijas vadošais pirmā smagā svara bokseris Mairis Briedis (16-0, 13KO) otrajā raundā ar tehnisko nokautu uzveica mājinieku Emerē Altintasu (10-7-1, 6 KO), profesionāļa karjerā izcīnot sešpadsmito panākumu pēc kārtas.

 

Starptautiskās Boksa Asociācijas (IBA) pasaules čempionam boksā pirmajā smagajā svarā Mairim Briedim, kurš šogad noslēdza līgumu ar prestižo promouteru kompāniju „Main Events”, šī bija otrā cīņa šosezon. Pēdējoreiz Mairis ringā kāpa šā gada aprīlī, ceturtajā raundā ar tehnisko nokautu uzvarot vācieti Bjornu Blaški (9-6-1, 5KO).

Briedis līgumu ar „Main Events” noslēdza uz trīs gadiem, taču pagaidām amerikāņu kompānija nesteidz rīkot Latvijas bokserim cīņas, tāpēc, lai Mairis nesēdētu bez darbības, viņš piekrita cīņai ar Emrē Altintasu.

Jāpiebilst, ka divkaujā ar Altintasu netika apdraudēta „TM Fighting Team” bokserim piederošā IBA josta svarā līdz 90,7 kilogramiem, jo šis bija parasts reitinga mačs.

Šo boksa maču aktīvi iesāka Emrē Altintass, taču Briedis vācieša uzbrukumus uztvēra mierīgi un jau sākot no raunda vidus aktivizējās, pārņemot kontroli pār cīņu.

Otrā raunda sākumā pēc IBA čempiona izdarīta sitiena vācietis pirmo reizi atradās uz ringa dēļiem. Altintass spēja piecelties un turpināt cīņu, taču ātri vien atkal tika nogādāts nokdaunā. Arī pēc šī nokdauna vācietis piecēlās. Pēc ringa tiesneša atļaujas atsākt cīņu Briedis vācieti trešo reizi nogāza uz dēļiem, bet šoreiz tas necēlās, ar ko mūsu bokseris savā statistikā ierakstīja sešpadsmito uzvaru.