Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Dzierkalu ar 68. numuru izvēlas "Maple Leafs"

© publicitātes

Nacionālās hokeja līgas jauno spēlētāju izvēles ceremonijā jeb draftā Toronto "Maple Leafs" trešajā kārtā ar 68. numuru izvēlējās latviešu uzbrucēju Mārtiņu Dzierkalu, kurš sezonu pavadīja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas klubā "Rīga" un bija Latvijas U18 valstsvienības līderis.

Nacionālās hokeja līgas skautus Mārtiņš Dzierkals pārsteidza pasaules čempionātā U18 vecuma grupā, sešās spēlēs gūstot trīs vārtus un izdarot sešas piespēles. Ar deviņiem rezultativitātes punktiem bija gana, lai kļūtu par turnīra desmito rezultatīvāko spēlētāju, turklāt tuvākie konkurenti aizvadīja par vienu spēli vairāk.

Iespaids bija pietiekami paliekošs, jo 181 centimetru garo uzbrucēju jauno spēlētāju izvēles ceremonijā jeb draftā Toronto "Maple Leafs" izvēlējās trešajā kārtā ar 68. numuru. Pagājušo sezonu Dzierkals pavadīja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas klubā "Rīga", 32 mačos izceļoties ar desmit vārtiem un 28 punktiem. Tāpat viņš pārstāvēja Latvijas U20 izlasi, piecās spēlēs sakrājot četrus punktus.

Tādējādi Dzierkals kļuvis par astoto visaugstāk draftēto latvieti, un Nacionālajā hokeja līgā no viņiem nav spēlējis tikai aizsargs Agris Saviels (63. numurs 2000. gadā) un uzbrucējs Teodors Bļugers (52. numurs 2012. gadā, Pitsburgas "Penguins" izvēle).

Toronto "Maple Leafs" ar ceturto numuru izvēlējās centra uzbrucēju Mičelu Marneru, kurš kļuva par Ontario Hokeja līgas otro rezultatīvāko spēlētāju. Ar 34. numuru sekoja aizsargs Treviss Dermots, ar 61. - uzbrucējs Džeremijs Brako, ar 65. - aizsargs Endrjū Nīlsens. Komanda priekšroku devusi meistarīgiem spēlētājiem, kuri prot gūt vārtus un punktus, un mazais augums nav šķērslis.