Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

FIFA viceprezidents Vorners pats pieteicies policijā

© AP/Scanpix

Bijušais Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) viceprezidents Džeks Vorners, kuram arestam jau bija izdots orderis, pats pieteicies varasiestādēm.

Pēc viņam izvirzītajām apsūdzībām korupcijā 72 gadus vecais Džeks Vorners pats nodevis sevi varasiestāžu rīcībā Trinidadā un Tobāgo.

Apsūdzības par reketu, krāpšanu un naudas atmazgāšanu kopumā izvirzītas 14 amatpersonām, septiņas no kurām tika arestētas policijas veiktajos reidos trešdienas rītā Šveicē.

Vorners bija viens no minētajiem četrpadsmit, kuram apsūdzības izvirzījis Amerikas Savienoto valstu Tieslietu departaments. Taču jau pēc dažām stundām viņš publiski uzsvēra, ka nav vainīgs. "Es bezbailīgi esmu cīnījies pret visāda veida netaisnībām un korupciju. Pret mani nav uzsākta nekāda izmeklēšana un es pat neesmu nopratināts šajos jautājumos. Es atkārtoju, ka neesmu vainīgs man izvirzītajās apsūdzībās."

Neskatoties uz to, pēc ordera izdošanas par viņa arestu Vorners pats ieradies policijā Trinidadas un Tobāgo galvaspilsētā Portofspeinā. Policija atklājusi, ka notikusi aizkavēšanās ar galvojuma naudas iemaksu, tādēļ Vorneram nakts varētu būt jāpavada aiz restēm. Par viņa atbrīvošanu noteiktā galvojuma nauda ir 2,5 miljoni ASV dolāru.