Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

PČH: Latvija pret Šveici. Soču (nāves) ēnā

© scanpix

Pirms Latvijas un Šveices izlašu spēles abu nometņu pusēs vairāk tika runāts par to, kas pavisam nesenā pagātnē notika olimpiskajos Sočos, nevis par to, kā spēlēt, kā tikt pie pirmās uzvaras vai pirmajiem punktiem.

Pirms braukšanas uz Prāgu, Daugavas abos krastos daudz tika skaitīts, pārskaitīts un vēlreiz skaitīts, pie reizes bija dzirdamas arī smagas nopūtas. Uz skaitītāju galda nogūla divas lapas ar diviem Latvijas izlases sastāviem. Viens, ar kuru tika spēlēts Sočos, otrs, ar kuru būs jāspēlē Prāgā. Skaitīja, skaitīja un beigu beigās saskaitīja, ka no Soču sastāva Aleksandra Beļavska aptverē tik vien palikuši, kā mazie padsmit spēlētāji. Tobrīd vēl nebija zināms, kas notiks ar Indraši un vai viņš būs spēlētājs. Tagad ir zināms, ka Indrašis ir ne tikai atbraucis uz Prāgu, bet arī spēlē. Kā, par to nav šis stāsts, bet pieskaitot Miku, sanāk, ka Beļavskim ir divpadsmit olimpieši. Respektīvi, tikai puse no tā, kuri atņirdza zobus kanādiešiem, kuri sadeva pa zobiem šveiciešiem un vispār spēlēja tajā olimpiādē.

Kāds ģība, kāds vaimanāja un Latvijas hokejam jau pasūtīja sēru lentes, jo ar TĀĀĀĀDU sastāvu Prāgā zaudējumi krāsies kā malka grēdās. Saskaitot savējos, bija piemirsts, ka čempionātā būs arī citas komandas, kurs spēlēja Sočos. Ar Kanādu viss ir skaidrs - vieni NHL veči nomainīja otrus. Savādāk ir ar Šveici un saskaitot, cik viņējo bija aizbraukuši uz Krievijas kūrortu un kas no tā izdzīvojis līdz Prāgai, ir teju mats matā kā latviešiem. Viņu Prāgas sastāvā olimpiešu ir vēl mazāk. Daudz nē, bet par vienu mazāk sanāk gan... Vēl viena paralēle - kopš tās dienas abās izlasēs nomainījušies galvenie treneri. Būtībā, pārkārtojumi, rokādes un citas izmaiņas bija līdzvērtīgas. Kāpēc tāds salīdzinājums? Pavisam vienkārši - apskatāmies turnīra tabulā un redzam, ka tur šī līdzvērtība nav pamanāma. Šveicei tagad ir četras reizes vairāk punktu kā Latvijai un arī spēle neliecināja par to, iztrūkumi sastāvos ir vienādi. Kā būtu, ja būtu, mēs nekad neuzzināsim, bet, ja šodien nebūtu Edgara Masaļska lielā diena, maz ticams, vai pat viens punkts būtu mūsējais. Pārāk jau nomācošs bija šveiciešu pārsvars, vien nebija zviedru vai kanādiešu izmanības, lai ar metieniem apmānītu mūsu Edgaru. Taču tās ir viņu problēmas...

Divi punkti ir izcīnīti, taču no tā dzīve nav kļuvusi gaišāka. Ledus joprojām ir plāns kā nāves ēnā. Šī uzvara nav ļāvusi atmest cerību par ceturtdaļfinālu, taču nekur neesam aizmukuši no bīstamās zonas, kurā notiek spēle uz būt vai nebūt elites grupā.

Divi punkti ir izcīnīti, taču no tā dzīve nav kļuvusi gaišāka. Ledus joprojām ir plāns kā nāves ēnā. Šī uzvara nav ļāvusi atmest cerību par ceturtdaļfinālu, taču nekur neesam aizmukuši no bīstamās zonas, kurā notiek spēle uz būt vai nebūt elites grupā.