Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Pļaviņš un Egleskalns tiek Ķīnas "Open" izslēgšanas mačos

© fivb.org

Mārtiņš Pļaviņš un Hermans Egleskalns šorīt Ķīnā notiekošajā "Fuzhou Open" uzvarēja apakšgrupas trešajā mačā un kvalificējās izslēgšanas spēlēm, kas sāksies jau rīt.

Ar 28. numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš un Hermans Egleskalns mačā pret poļiem Maceju Kosjaku un Maceju Rudolu (#21) nebija favorīti. Iepriekšējā sezonā šie poļi pasaules rangā finišēja vien 73. pozīcijā, un tas deva cerību, ka latviešiem ir pa spēkam uzvarēt. Mūsu grupas otrs mačs šorīt beidzās mums nelabvēlīgi (vācieši apspēlēja austrāliešus), līdz ar to latviešiem tagad bija nepieciešama uzvara ar punktu starpību ne sliktāku kā "-1".

Pelēkos kreklus mūsējie šorīt bija nomainījuši pret baltiem. Latvijas duets pirmajā setā nonāca iedzinējos (15:18) - tobrīd šķita, ka pirmajā nogrieznī uzvarēs pretinieki, tomēr latvieši saņēmās un galotnē izrāva uzvaru (23:21). Otrajā setā Latvijas sportisti ņēma grožus savās rokās un uzvarēja visai pārliecinoši (21:17). Tādējādi savas sadarbības pirmajā oficiālajā turnīrā Mārtiņš Pļaviņš un Hermans Egleskalns iekļuvuši izslēgšanas spēlēs, savukārt mūsu grupas galvenie favorīti austrālieši netika tālāk.

Latvieši grupā finišēja trešie, tāpēc izslēgšanas spēlēs rīt būs jāstartē jau no pirmās kārtas Tur pretī stāsies poļi Pjotrs Kantors un Bartošs Losjaks (#10), kuri iepriekšējo sezonu noslēdza pasaules ranga 25. pozīcijā, bet tagad Ķīnas turnīra apakšgrupā neparādīja savu labāko spēli. Šī dueļa uzvarētājus astotdaļfinālā jau gaida citi poļi.

Kā jau ziņots, kvalifikācijā Mārtiņš Pļaviņš un Hermans Egleskalns izcīnīja divas uzvaras un iekļuva "Fuzhou Open" pamatturnīrā, kur tika ielozēti salīdzinoši smagā grupā. Pamatsacensību pirmajā spēlē tika atzīts austrāliešu (#5) pārākums, bet otrajā mačā mūsējie piekāpās visai stabili piekāpās vāciešiem (#12).