Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

U18 izlasei pirmā cīņa par vietas saglabāšanu elitē

© Fransuā Laplants/HHOF-IIHF Images

Latvijas U18 hokeja izlase šodien sāks cīņu par vietas saglabāšanu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā. Duelī ar Vācijas izlasi būs nepieciešamas divas uzvaras, pirmā no tām jāizcīna jau šodien. Spēles sākums – plkst. 13:15 pēc Latvijas laika.

Gan Latvijas, gan Vācijas izlase grupu turnīru noslēdza ar četriem zaudējumiem četrās spēlēs un vienu punktu. Latvija vislīdzīgāk spēlēja ar turnīra saimniekiem šveiciešiem (2:3 P), tikmēr Vācija pēcspēles metienos piekāpās Slovākijai (3:4 PM). Pārējās spēlēs abas izlases piedzīvoja zaudējumus pamatlaikā – smagāk klājās Vācijai, kas ievērojamu daļu no 30 ielaistajiem vārtiem nopelnīja spēlē pret ASV (1:13). Latvija visvairāk vārtu ielaida aizraujošajā mačā pret Kanādu (6:11), bet kopumā Ērika Miļuna vadītajai komandai krietni labāka vārtu attiecība (10:21 pret 5:30).

Vietu Vācijas izlases vārtos līdz šim dalījuši Patriks Bergers un Mirko Pantkovskis. 16 gadus vecais Pantkovskis pārstāv Vācijas U19 čempionāta spēcīgāko komandu no Manheimas "Jungadler", šajā turnīrā šosezon spēlēja arī Bergers un trešais komandas vārtsargs Mihaels Bēms, kurš U18 čempionātā vēl nav ticis pieteikumā.

Aizsardzības līnijā var izcelt Maksimiliānu Gleslu, kurš sezonas lielāko daļu spēlēja Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) Zalcburgas "Red Bull" sastāvā (35 sp. 1+4). Ar ievērojamu pieaugušo hokeja pieredzi izceļas 17 gadus vecais Simons Šucs, kurš "Regensburg" sastāvā Vācijas pēc spēka trešajā līgā piedalījās 41 regulārās sezonas mačā (1+3). Glesls un Šucs veido Vācijas izlases pirmo aizsargu pāri un šajā čempionātā spēlē daudz – par to liecina arī abu iekrātais +/- koeficients, kas ir sliktākais visā turnīrā (-10).

Uzbrukumā, kas visā turnīrā ir iemetis piecas ripas, ir diezgan grūti kādu izcelt. Divus no pieciem precīzajiem metieniem ir izpildījis Tobiass Eders, bet 1+1 pievienoja Vācijas otrās līgas gaisu apostījušais Jakobs Maijenšains. DEL2 šosezon ir spēlējis arī Maksimiliāns Daubners (39 sp. 2+2).

Kanādiešu speciālists Džims Seterss ar Vācijas U18 izlasi strādā jau 15 gadus – kopš 1999./2000. gada sezonas. Tikai trīs sezonas vācieši ir spēlējuši pēc spēka otrajā divīzijā, bet pārējos gados spējuši noturēt vietu spēcīgāko izlašu sabiedrībā. Latvijas hokejist tajā pašā laikā augstākajā divīzijā bija retāki viesi, taču spēles ar Vāciju allaž bijušas sīvas. Pirms trim gadiem Znojmo (Čehija) Leonīda Tambijeva vadītā izlase uzvarēja vāciešus ar 5:4, bet 2007. gadā Raumā (Somija) panākumu svinēja Vācija (3:2).

2015. gada pasaules čempionātā par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā Latvija un Vācija cīnīsies sērijā līdz divām uzvarām. Pirmais mačs sāksies jau plkst. 13:15 pēc Latvijas laika, bet otrā spēle tiks aizvadīta rīt – plkst. 19:00.

Tikmēr šodien tiks aizvadītas arī visas ceturtdaļfināla spēles. ASV hokejisti sacentīsies ar Čehiju, Kanāda spēlēs pret Zviedriju, Somijai pretī stāsies Slovākija, bet laukuma saimnieki šveicieši spēkosies ar Krieviju.