Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Ziemas kausa finālā "Skonto" notur uzvaru pār "Liepāju"

© f64

Otro gadu pēc kārtas par Ziemas kausa uzvarētāju futbolā kļuvusi Rīgas "Skonto" vienība, kas ceturtdien turnīra finālā, divus vārtus gūstot pirmā puslaika izskaņā, ar rezultātu 3:1 apspēlēja "Liepāju".

Abas komandas finālam bija pilnā gatavībā, sūtot laukumā labākos pieejamos spēlētājus. Trešajā minūtē pirmais puslīdz bīstamais sitiens pa "Skonto" vārtiem no distances, taču Germans Māliņš bija vietā. Astotajā minūtē pirmais stūra sitiens mačā bija pie "Liepājas" vārtiem, no tā gan izveidot momentu neizdevās. Pāris minūtes vēlāk Artūrs Karašausks apspēlēja aizsargu un no soda laukuma raidīja bumbu pa vārtu pārliktni... "Skonto" visai atklāti devās uz priekšu, taču šāda ofensīva ļāva arī kurzemniekiem veidot daudz pretuzbrukumus.

Netrūka arī asumu, un Edgars Jermolajevs par netīru izklupienu 25 minūtes pēc mača sākuma saņēma dzelteno kartīti. 35. minūtē "Skonto" izšķērdēja vēl vienu izcilu iespēju atklāt rezultātu, kad bumba no divu metru attāluma pēc Alekseja Višņakova sitiena neatrada ceļu Liepājas vārtos. Kopumā pēc visai vētrainām pirmajām divdesmit minūtēm spēles temps nedaudz kritās. Iespējas bija abām komandām, nedaudz tuvāk bija rīdzinieki, tomēr pievīla uzbrukumu noslēguma fāze.

Pirmā puslaika izskaņā "skontieši" tomēr guva vārtus. Labu reidu veica Aleksejs Višņakovs,no labās malas piespēlēja soda laukumā,kur aizsargs bumbu izsita, Jermolajeva sitiens nebija sekmīgs, bet Vladislavs Gutkovskis ar galvu pārcēla bumbu pāri Artūram Vaičulim - 1:0. Minūti vēlāk Karašausks vēl vienā pretuzbrukumā dubultoja Rīgas pārākumu un pēc pirmā puslaika 2:0.

Pēc lielā pārtraukuma "Skonto" turpināja vairāk kontrolēt bumbu, tomēr desmit minūtes pēc spēles atsākšanās "Liepāja" uzsāka ofensīvu, kas noslēdzās ar Valērija Afanasjeva vārtu guvumu pēc tālsitiena pretī vārtiem - 1:2. Brīdi vēlāk "Skonto" nebija tālu no bumbas ieraidīšanas savos vārtos pēc Renāra Rodes sitiena. Liepāja turpināja pieturēt bumbu, turot sasprindzinājumā "Skonto" aizsardzību. 79. minūtē liepājniekiem Kristiana Toresa personā bija laba iespēja panākt līdzsvaru, taču "skontietis" Artjoms Osipovs izvilka bumbu jau no vārtu līnijas.

"Skonto" liepājnieku ofensīvu izturēja, pēdējos mirkļos vēl Mārtiņš Milašēvičs izgāja viens pret vienu ar vārtsargu, un "Skonto" pelnīti svinēja uzvaru mačā ar 3:1, otro gadu pēc kārtas triumfējot Ziemas kausa izcīņā.

Ziemas kauss 2015, fināls

Skonto - Liepāja 3:1 (2:0)

Vārti: Gutkovskis 45', Karašausks 45+1', Milašēvičs 90+5' - Afanasjevs 57'

Skonto: Māliņš, Jermolajevs, Osipovs, Berenfelds, Smirnovs, Kozlovs, Pallo, Višņakovs, Karašausks, Gutkovskis, Rode.

Rezervē: Pavlovs, Isajevs, Riherts, Milaševičs, Usanovs, Timofejevs, Žatkins.

Liepāja: Vaičulis, Tumanovs, Hmizs, Šadčins, Ikaunieks, Gucs, Toress, Mihadjuks, Šlampe, Kārkliņš, Afanasjevs.

Rezervē: Varažinskis, Sopots, Jēkabsons, Dobrecovs, Miķelsons, Krušatins, Jurkovskis, Kupčs, Pūce.