Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

"Sabres" ar zaudējumu iesāk izbraukuma spēļu sēriju

© Scanpix

Pēc Zvaigžņu spēles pārtraukuma šonakt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) tika aizvadītas 11 spēles. Latviešu hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo “Sabres” ar zaudējumu pret Kalgarī "Flames" iesāka savu četru spēļu izbraukuma tūri (1:4). 21 gadu vecais hokejists vārtus neguva un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Bufalo “Sabres” papildinājusi komandas rindas, pirmdien no AHL izsaucot vārtsargu Metu Haketu un uzbrucēju Metu Elisu, kā arī komandā atgriezās kapteinis Braiens Džionta, kuram savainojuma dēļ nācās izlaist pēdējās 13 spēles, bet latvietis Zemgus Girgensons šonakt kopā ar Metu Mulsonu un Taileru Enisu sāka pirmajā maiņā.

Pirmo trešdaļu aktīvāk iesāka mājniece, izdarot vairākus metienus pa viesu vārtiem, bet "Sabres" pirmo raidījumu pa Jonasa Hillera cietoksni izdarīja vien desmitajā minūtē, taču, tas bija līdz šim bīstamākais uzbrukums abu komandu izpildījumā.

Brīdi vēlāk Kalgarī "Flames" hokejists Džo Kolborns par turēšanu ar nūju devās uz noraidīto soliņa, bet "Sabres" vairākumā vajadzēja vien 13 sekundes , lai atklātu spēles rezultātu. Kriss Stjuarts tika atstāts nepiesegts vārtu priekšā, un viņš pielaboja Tailera Enisa raidījumu (1:0). Stjuartam tie bija septītie vārti sezonā.

Momentu vēlāk iespēju spēlēt vairākumā nopelnīja "Flames" hokejisti, un septiņas sekundes pirms Torija Mičela atgriešanās laukumā, Džonijs Godro, saņēmis ripu laukuma stūrī, ieslidoja vārtu priekšā un pirmo reizi spēlē pārspēja Jonasu Enrotu (1:1). Trešdaļas izskaņā iespējas gūt vārtus bija gan Drū Stafordam, gan Krisam Stjuartam, taču Hillers darbojās pārliecinoši, dodoties pārtraukumā pie vienāda rezultāta.

Lai gan spēles turpinājumā laukumā bija vērojams diezgan atklāts hokejs, tomēr otrajā trešdaļā rezultāts nemainījās. “Sabres” sākumā izveidoja labu iespēju pie Hillera vārtiem, bet jau pēc brīža iekrita pretuzbrukumā, tiesa, Pols Bīrons nespēja trāpīt mērķī, raidot ripu garām vārtiem. Brīdi vēlāk glāba Enrots, ar kājsargu atvairot “Flames” hokejista metienu. Sāka iezīmēties Kalgarī pārākums, bet “Sabres” hokejisti situāciju padarīja vēl ļaunāku, pieļaujot muļķīgas kļūdas savā zonā. Vispirms divas reizes pēc kārtas savā zonā tika pazaudēta ripa, bet mirkli vēlāk Braiens Flins raidīja ripu pāri aizsargstiklam, atstājot savu komandu mazākumā.

Kalgarī "Flames" vairākumā izveidoja pāris labas iespējas, reizi trāpot pa Enrota sargāto vārtu stabu, taču, neskatoties uz centieniem - palika sausā. Trešdaļas beigās izcilu iespēju izmantot nespēja "Flames" hokejists Šons Monahans, Enrota atsisto ripu raidot garām pilnīgi tukšiem vārtiem, bet jau pēc mirkļa laukuma otrā pusē Hillers liedza Stjuartam gūt vēl vienus vārtus. Pēc pirmajām divām trešdaļām rezultāts 1:1.

Jau trešās trešdaļas sākumā “Sabres” divas minūtes nācās spēlēt mazākumā. To izdevās izturēt, taču spēles grožus savās rokās bija pārņēmuši “Flames” hokejisti, tiekot atalgoti ar vārtu guvumu. Deviņas minūtes un piecas sekundes līdz pamatlaika beigām Džošs Joriss izmantoja “Sabres” hokejistu apjukumu, no diezgan neērtas pozīcijas raidot ripu zviedru vārtsarga mūrī (2:1). Dažas minūtes vēlāk “Sabres” cerības rezultātu izlīdzināt saruka pavisam. Pēc Rafaela Diaza metiena nepiesegts vārtu priekšā tika atstāts Džo Kolborns, kurš panāca 3:1 Kalgarī “Flames” labā. Spēles beigās pie saviem otrajiem vārtiem spēlē tika 21 gadus vecais uzbrucējs Džonijs Godro (4:1). Par mača pirmo zvaigzni tika atzīts Kalgarī "Flames" hokejists Džo Kolborns, kurš šonakt guva vienus vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli (1+1).

Latviešu hokejists Zemgus Girgensons šonakt laukumā pavadīja 20 minūtes un 42 sekundes, attiecīgi minūti un 17 sekundes vairākumā, bet divas minūtes un 41 sekundi mazākumā, divas reizes meta pa Hillera sargātajiem vārtiem un izpildīja divus spēka paņēmienus, spēli noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Bufalo "Sabres" šobrīd atrodas pēdējā vietā līgā, 47 spēlēs spējot izcīnīt tikai 31 punktu, un galvenajam trenerim Tedam Nolanam joprojām nav izdevies atrast veidu, kā pārtraukt ieilgušo zaudējumu sēriju. ("Sabres" zaudējusi 12 spēles pēc kārtas). Nākamo spēli Bufalo aizvadīs 30.janvārī, tiekoties ar vietu augstāk esošo Edmontonas "Oilers". Spēles sākums 4:30 pēc Latvijas laika.