Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Jevpalovam līgums ar Sanhosē "Sharks"

© QMI Agency

NHL klubs Sanhosē "Sharks" parakstījis trīs gadu "entry-level" līgumu ar 20 gadus veco Latvijas hokeja uzbrucēju Ņikitu Jevpalovu, sociālā tīkla "Twitter" personiskajā kontā paziņojis kluba sabiedrisko attiecību speciālists Bens Gerrero.

Ņikita Jevpalovs trešo sezonu aizvada Kvebekas junioru hokeja līgas (QMJHL) komandā Bleinvilas-Buābriānas "Armada". Šajā sezonā Jevpalovs 45 mačos ir guvis 33 vārtus un atdevis 38 rezultatīvas piespēles. Gūto vārtu skaita ziņā viņš ieņem otro vietu QMJHL, bet rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ir ceturtais, turklāt viņš ir līgas līderis ar deviņiem uzvaras vārtiem. Karjeras laikā QMJHL 166 spēlēs viņa rēķinā ir 84 gūti vārti un 80 rezultatīvas piespēles.

Pirms pārcelšanās uz QMJHL komandu Jevpalovs vienu sezonu aizvadīja arī Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā HK "Rīga", 2011./2012. gada sezonā 58 mačos gūstot astoņus vārtus un atdodot 13 rezultatīvas piespēles. Tāpat Jevpalovs regulāri ir pārstāvējis Latviju U18 un U20 pasaules čempionātos.

Jevaplovs nav ticis draftēts NHL, tomēr pagājušajā vasarā viņš bija uzaicināts uz Filadelfijas "Flyers" jauno talantu treniņnometni, no kuras septembrī tika atbrīvots.

Sanhosē "Sharks" komanda NHL Rietumu konferences kopvērtējumā ar 56 punktiem 48 spēlēs ieņem sesto vietu.

Atgādinām, ka pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu sākumā "Sharks" rindās veiksmīgi spēlēja Sandis Ozoliņš un Artūrs Irbe.