Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Rubļa kursa kritums neapdraudot Pasaules kausa rīkošanu

© Scanpix

Ekonomisko sankciju dēļ finanšu situācija ir smaga, taču Krievijas Futbola savienības prezidents Nikolajs Tolstihs (58) norāda, ka nav runas par atteikšanos no 2018. gada Pasaules kausa finālturnīra, kas ieplānots vienpadsmit krievu pilsētās.

Pēdējā laikā rubļa kurss ievērojami krities, izraisot negatīvu ietekmi uz valsts ekonomiku. "Nav runas par Krievijas atteikšanos no Pasaules kausa rīkošanas," norāda krievu futbola vadītājs, kurš atklāj, ka nākamā gada budžeta deficīts ir 500 miljoni rubļu (apmēram 5.9 miljoni eiro). "Budžeta projekts ir gatavs. Domāju, ka līdz janvāra sēdei budžets tiks sagatavots. Federācijas finanšu stāvoklis tiek vērtēts kā neapmierinošs. Tiks izveidota antikrīzes komiteja, kas palīdzēs uzlabot mūsu finanšu stāvokli."

Pieņemts lēmums līdz 19. decembrim norēķināties ar Krievijas futbola izlases galveno treneri Fabio Kapello un menedžeri Oresti Činkvini. Jau septembrī federācija atzina, ka izveidojies parāds minēto speciālistu darba apmaksā. Pēcāk noskaidrojās, ka federācijai neesot naudas, lai šos parādus nomaksātu.

2018. gada PK spēlēs notiks vienpadsmit Krievijas pilsētās: Maskavā, Sanktpēterburgā, Samarā, Saranskā, Rostovā pie Donas, Sočos, Kazaņā, Kaļiņingradā, Volgogradā, Ņižņijnovgorodā un Jekaterinburgā.