Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Sedlāčeka sausā spēle ļauj "Dinamo" beidzot uzvarēt izbraukumā

Ceturto sauso spēli sezonā aizvadot Jakubam Sedlāčekam, kurš tika galā ar 26 metieniem, astoņu izbraukumā zaudēto spēļu sēriju pārtrauca Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas, pateicoties Čeja Genoveja, Mika Indraša un Laura Dārziņa rezultatīvajiem metieniem, ar 3:0 pieveica Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Pirmajās minūtēs abas komandas vairāk uzmanības veltīja savu vārtu drošībai un aizsardzībā darbojās disciplinēti. Atraisīties Kontinentālās hokeja līgas klubam Rīgas "Dinamo" palīdzēja ātra pāreja no aizsardzības uzbrukumā un 11. minūtē gūtie Čeja Genoveja vārti. Kanādiešu aizsargs 1:0 panāca ar metienu tuvajā stūrī no kreisā iemetiena apļa, izceļoties trešo reizi pēdējās astoņām spēlēs; Genovejs pirmajos 20 mačos neguva nevienus vārtus, bet nākamajās 18 cīņās sekojuši seši rezultatīvi trāpījumi, no kuriem divi bijuši uzvaru nesošie.

Otrajā trešdaļā laukumā izcēlās Rīgas "Dinamo" mazākuma brigādes, kas pēc Marcela Hosas un Kristapa Sotnieka noraidījumiem izturēja minūti un 38 sekundes trijatā pret pieciem, metienus ļaujot izdarīt tikai no distances, kā arī rīdzinieku pirmais virknējums. 23. minūtē Laurim Dārziņam neizdevās trāpīt no šaura leņķa, bet pie atlēkušās ripas tikušā Linusa Videla metiens tukšos vārtos tika bloķēts. Otrais cēliens sekoja trešdaļas pēdējās sekundēs, kad pēc Miķeļa Rēdliha metiena Jekaterinburgas "Avtomobilist" glāba vārtsargs Jakubs Kovāržs, bet atkal pie atlēkušās ripas tikušais Videls meta garām tukšam vārtu stūrim.

Rīgas "Dinamo" momentus izšķērdēja arī noslēdzošā nogriežņa pirmajā pusē, kad neizcēlās nedz Kails Vilsons, nedz uzbrukuma smailē nonākušais Pjotrs Ščastļivijs. Tas varēja maksāt dārgi, jo pēc Māra Bičevska noraidījuma laukuma saimnieki uzbruka divu minūšu garumā. Metieniem no zilās līnijas sekoja cīņa par atlēkušo ripu, taču Jakubam Sedlāčekam ar komandas biedru palīdzību izdevās izturēt Jekaterinburgas "Avtomobilist" ofensīvu.

Karsti gāja arī pie laukuma saimnieku vārtiem. 52. minūtē M. Rēdlihs, kurš mirkli iepriekš tika notriekts zemē ar asa spēka paņēmiena palīdzību, saķērās ar sāncenšu aizsargu Filipu Metļuku, taču cimdus nometa un dūres izvicināja Artjoms Garejevs (nopelnīja 2+2 minūtes) un Oskars Cibuļskis (2+20 soda minūtes). Lai gan Rīgas "Dinamo" palika bez pirmā pāra aizsarga, komandai tas nāca par labu: Jekaterinburgas "Avtomobilist" tika fiksēts skaitliskā sastāva pārkāpums, un vairākumā pārsvaru dubultoja Miks Indrašis.

Viņš 54. minūtē pēc lieliskas Genoveja piespēles no zilās līnijas pielika nūju un ripu ievirzīja laukuma saimnieku vārtos, ar deviņiem rezultatīviem trāpījumiem kļūstot par Rīgas "Dinamo" labāko snaiperi. Tomēr 69 sekundes pirms mača noslēguma viņa piemēram sekoja Lauris Dārziņš, kurš no zilās līnijas trāpīja tukšos vārtos un garantēja "Dinamo" panākumu ar 3:0, kas ļāva pārtraukt astoņu izbraukumā zaudēto spēļu sēriju. Kontinentālās hokeja līgas Austrumu konferences vienību rīdzinieki viesos pieveica pirmo reizi kopš 13. septembra.

Par panākuma galveno kaldinātāju jānosauc Sedlāčeks, kurš, savainojuma dēļ izlaidis divas spēles, ierindā atgriezās ar 26 atvairītiem metieniem un ceturto sauso spēli sezonā. Rīgas "Dinamo" nākamajā nedēļā neizvadīs nevienu spēli, taču šajā gadā atlikušas vēl četras cīņas: 22. decembrī Helsinkos pret "Jokerit", Ziemassvētkos mājās pret Maskavas CSKA, 27. decembrī viesos pret Minskas "Dinamo" un divas dienas vēlāk pret Mitišču "Atlant".

Rīgas "Dinamo" sastāvs

Jakubs Sedlāčeks (Džefs Delorjē); Krišjānis Rēdlihs - Oskars Cibuļskis, Čejs Genovejs - Milans Jurčina, Kristaps Sotnieks - Aleksandrs Jerofejevs, Edmunds Augstkalns; Lauris Dārziņš - Linuss Videls - Miķelis Rēdlihs, Marcels Hosa - Kails Vilsons - Mārtiņš Cipulis, Gints Meija - Pjotrs Ščastļivijs - Miks Indrašis, Kaspars Saulietis - Māris Bičevskis - Gunārs Skvorcovs.

KHL regulārais čempionāts, 13. decembris, Jekaterinburga

Jekaterinbugas "Avtomobilist" - Rīgas "Dinamo" 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

Vārti: 10:15 Genovejs (M. Rēdlihs) 0:1, 53:44 Indrašis (Genovejs, Hosa, vair.) 0:2, 58:51 Dārziņš (M. Rēdlihs, tukšos vārtos) 0:3

Soda minūtes: 14:34

Metieni: 26:27

Vārtsargi: Jakubs Kovāržs - Jakubs Sedlāčeks