Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Girgensons kāpj uz augšu NHL Zvaigžņu spēles balsojumā

© scanpix

Pagājušajā nedēļā Nacionālās Hokeja līgas (NHL) mājaslapā sākās balsošana par ikgadējās Zvaigžņu spēles dalībniekiem. Bufalo "Sabres" latviešu leģionārs Zemgus Girgensons (20) šobrīd jau pakāpies un 12. pozīciju starp visiem uzbrucējiem.

25. novembrī tika publiskoti pirmās nedēļas balsošanas rezultāti. Starp vārtsargiem līderis bija Monreālas kluba kanādietis Kerijs Praiss (83 612 balsis), bet kā iecienītākais aizsargs kotējās monreāliešu kanādietis P. K. Subans (100133). Starp uzbrucējiem līderos atradās Pitsburgas "Penguins" kanādietis Sidnijs Krosbijs (87 858), Čikāgas "Blackhawks" amerikānis Patriks Keins (73 551) un kanādietis Džonatans Teivzs (71 734), savukārt mūsu Zemgus Girgensons (21 059) tobrīd ieņēma 22. pozīciju.

Zvaigžņu spēles lapā pieejams arī balsojuma līderu aktuālais rangs (bez balsu skaita). Starp uzbrucējiem Zemgus Girgensons šobrīd jau ir pakāpies uz 12. pozīciju!

Girgensons aizvada savu otro sezonu pasaules spēcīgākajā hokeja līgā. 21 spēlē šosezon viņš sakrājis 11 rezultativitātes punktus, šobrīd viņš ir līgas vājākās vienības labākais snaiperis (6 vārti) un labākā lietderības koeficienta īpašnieks (+5). Objektīvi vērtējot, latvietis nav starp līgas spožākajām zvaigznēm, tomēr faniem ir brīnišķīga iespēja mainīt lietu kārtību un iecelt savu tautieti prožektoru gaismā!

Visu zvaigžņu spēle 2015. gada 25. janvārī norisināsies Kolumbusā, tā būs 60. šāda spēle NHL vēsturē.