Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

"Ventspils" futbolisti uzvar "Jelgavu" un pietuvojas sestajam čempionu titulam

© Romans Kokšarovs

SMScredit.lv Virslīgas čempionāta 33. spēļu kārtas centrālajā mačā šodien FK „Ventspils” futbolisti savā laukumā ar 2:0 uzvarēja FK „Jelgava” komandu, sperot platu soli pretī sestajam Latvijas čempionu titulam.

Spēle iesākās līdzīgā cīņā, bet pirmā labā vārtu gūšanas izdevība radās jelgavniekiem, kad 14. minūtē pēc stūra sitiena un raidījuma ar galvu ventspilnieku vārtsargs Maksims Uvarenko noķēra bumbu uz pašas vārtu līnijas. Bet dažas minūtes vēlāk pēc Igora Savčenkova kļūdas rādās bīstams moments pie viesu vārtiem, tomēr Čeiks Diaņs šādu dāvanu negaidīja.

Mača 30. minūtē „Ventspils” futbolisti labi nocīnījās par bumbu, kura nonāca soda laukumā pie Ģirta Karslona. Lai gan viņam sitiens neizdevās, Karlsons, guļot uz zemes, paspēja atdot piespēli un Simons Pauļus ieraidīja bumbu vārtos – 1:0. Pēc brīža ventspilniekiem bija vēl viena teicama iespēja gūt vārtus, taču glāba „Jelgavas” komandas vārtsargs Kaspars Ikstens, bet pēc pāris minūtēm apdraudēti jau bija mājinieku vārti. Puslaika beigās jelgavniekiem bija vēl viena izdevības panākt izlīdzinājumu, bet atkal veiksmīgi nospēlēja Uvarenko, savukārt pēdējās sekundēs nepaveicās „Ventspils” komandai.

Otrā puslaika sākumā bīstama epizode radās pie ventspilnieku vārtiem, taču Oļegam Malašenokam sitiens neizdevās, bet Vladislavs Kozlovs līdz bumbai nepaspēja. Pēc dažām minūtēm pie mājinieku vārtiem bija vēl karstāk un šoreiz uz vārtu līnijas Ventspils komandu glāba Antons Kurakins. „Jelgavas” vārtu guvums brieda, taču nostrādāja sporta nerakstītais likums „neiesit tu, iesit tev”. Spēles 56. minūtē pretinieku soda laukuma ielauzās Čeiks Diaņs un ar atkārtotu mēģināju ieraidīja bumbu vārtos – 2:0.

Pēc otrajiem gūtajiem vārtiem „Ventspils” komanda uzbruka vairāk un bīstamāk, tomēr palielināt pārsvaru neizdevās. 71. minūtē bumba nonāca mājinieku vārtos, tomēr šajā epizodē tika fiksēts aizmugures stāvoklis. Pēc tam lielisku izdevību neizmantoja Karlsons, bet moments pie ventspilnieku vārtiem beidzās ar pagrūstīšanos, kuru ar dzeltenajām kartītēm atvēsināja mača galvenais tiesnesis Aleksandrs Golubevs. Lai gan laukuma saimniekiem bija reālas vārtu gūšanas iespējas, mača pēdējās minūtēs rezultāts vairs nemainījās un "Ventspils" izcīnīja ļoti svarīgu uzvaru cīņā par čempionu titulu.

Ventspilnieki tuvākos sekotājus - Rīgas "Skonto" - tagad apsteidz jau par deviņiem punktiem, tomēr rīdzinieki aizvadījuši par spēli mazāk. Tikmēr "Jelgavai" neizdevās atgriezties labāko trijniekā - par punktu vairāk ir Daugavpils "Daugavas" futbolistiem.

FK "Ventspils" – FK "Jelgava" 2:0 (1:0)

Vārti: Pauļus 30’, Diaņs 56’

Brīdinājumi: Uvarenko 78’ – Bogdaškins 58’, Ošs 78’

Ventspils: Uvarenko (K), Kurakins, Dubra, Tarkhnišvili, Pauļus, Žigajevs, Karlsons, Abdultaofiks (Tīdenbergs 84’), Diaņs (Ulimbaševs 90+2'), Freidgeims, Timofejevs

Jelgava: Ikstens, Bogdaškins, Bespalovs, Ošs, Kozlovs (Daņilovs 81’), Redjko, Malašenoks (Kiriļins 66’), Gubins (Oriba 46’), Latka, Savčenkovs, Freimanis (K)

Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Golubevs