Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Sports

Rudņevam noraidījums, Latvija ar 0:3 atzīst Islandes pārākumu

© f64

"Euro 2016" atlases cikla otrajā spēlē Latvija ar diezgan izteiktu aizsardzības taktiku sekmīgi nospēlēja pret Islandi 55. minūtes, taču pēc Artjoma Rudņeva diskutabli saņemtās otrās dzeltenās kartiņas Latvija pamazām sabruka un piedzīvoja zaudējumu 0:3.

Latvijas izlasē, salīdzinot ar iepriekšējo spēli Kazahstānā, bija trīs pamatsastāva izmaiņas. Pussargu līnijā bija ieradušies Viktors Morozs un Ritvars Rugins, bet aizsargu klāstu bija papildinājis Kaspars Dubra. Marians Pahars bija izvēlējies spēli sākt ar taktisko shēmu 5-3-2, kam vajadzēja piebremzēt Islandes izlasei, kura atlases cikla pirmajā spēlē ar 3:0 sakāva Turciju.

Spēles sākums bija izteikti piesardzīgs abu komandu izpildījumā un principā to varēja teikt par visu pirmo puslaiku. Bumbu vairāk kontrolēja viesi, kuri vairākas reizes izmēģināja laimi ar tāliem centrējumiem, no kuriem bīstamākais bija Gilfī Sigurdsona centrējums, pēc kura nedaudz garām ar galvu sita Halfredsons.

Daudz ātrāks temps bija otrā puslaika sākumā, kuru uzsāka tie paši 22 futbolisti, kas devās pamatsastāvā. Arvien bīstamāki kļuva Islandes uzbrukumi, taču nepatīkams pārsteigums Latvijas izlasi piemeklēja 55. minūtē. Pēc Koļinko tālas piespēles gaisa divcīņās Artjoms Rudņevs sadūrās ar pretinieku spēlētāju un trāpīja viņam ar elkoni pa seju. Par to viņš tika sodīts ar otru dzelteno kartīti, un Latvija palika mazākumā.

Šis pavērsiens, protams, neko labu nenesa, un pēc desmit minūtēm Latvijas aizsardzība neizturēja. Ar māņkustību no aizsarga vaļā tika Gilfī Sīgurdsons, kurš uzreiz pēc tam izdarīja sitienu un panāca 1:0. Kurioza situācija piemeklēja galveno tiesnesi austrieti Šīrgenhoferu, kurš savainoja potīti un nevarēja turpināt dalību mačā. Viņu nomainīja palīgs, bet uzreiz pēc tam viesi realizēja stūra sitienu - precīzi sita Gunarsons.

Atlikušajā laikā ļoti tuvu vārtu guvumam bija Gorkšs, taču viņa sisto bumbu no vārtu stūra izvilka aizsargs. Savukārt mača izskaņā Latvijas aizsargi nospēlēja ļoti pavirši un bezzobaini, ļaujot tikko uz maiņu uznākušajam Gislasonam panākt 3:0.

Latvija - Islande 0:3 (0:0)

Vārti: Sīgurdsons 66' Gunarsons 77' Gislasons 90'

Noraidījumi: Rudņevs 55'

Brīdinājumi: Rudņevs 43' Bulvītis 89' Fertovs 90+9'

Latvija: Koliņko, Gabovs, Gorkšs, Bulvītis, Dubra, Kovaļovs (A. Višņakovs) 81', Morozs, Rugins (Freimanis 63'), Fertovs, Rudņevs, Šabala (E. Višņakovs 81')

Islande: Haldorsons, R. Sīgurdsons, Ardnasons, Skulasons, B. Bjardnasons, G. Sīgurdsons (Skulasons 80'), Gunnarsons, A. Bjardnasons, Halfredsons (Halfredsons 87'), Bedvarsons (Finbogasons 77'), Sigtorsons

Galvenais tiesnesis: Roberts Šīrgenhofers