Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

F1: "Mercedes" soda Rosbergu par avārijas izraisīšanu ar Hamiltonu

© Scanpix

F1 komanda "Mercedes" paziņojusi, ka tās pilots Niko Rosbergs saņems disciplināru sodu (nav gan norādīts tieši kādu) par iepriekšējā posmā izraistīto sadursmi, kuras dēļ viņa komandas biedrs Luiss Hamiltons izstājās, bet Rosbergs zaudēja vērtīgo laiku, vēlāk finišējot vien otrajā vietā.

"Komandas sapulcē Niko (Rosbergs) atzina savu atbildību par sadursmi Beļģijas "Grand Prix" otrajā aplī un atvainojās par savu kļūdaino lēmumu," vēstīts "Mercedes" oficiālajā paziņojumā. "Viņam par šo incidentu tiks piemērots atbilstošs disciplinārais sods."

""Mercedes-Benz" nemaina savu nostāju par grūtu un godīgu sacīkšu aizvadīšanu, jo tas ir vienīgais pareizas veids, kā iegūt pasaules čempionu titulu. Tas nāk par labu komandai, līdzjutējiem un sacīkstēm kopumā. Luiss (Hamiltons) un Niko saprot un pieņem komandas pirmo noteikumu - trasē nedrīkst notikt kontakts starp komandas mašīnām. Viņi joprojām var sacensties par 2014. gada F1 čempionu titulu bez komandas ierobežojumiem."

Hamiltons pēc svētdien notikušajām sacīkstēm bija publiski paudis savu neapmierinātību ar Rosberga rīcību, veicot agresīvu apdzīšanas manveru sacīkšu pašā sākumā. Tā rezultātā abi bija spiesti doties pitstopā un zaudēt daudz laika, turklāt Hamiltona formula izrādījās vairāk cietusi un viņam neilgi pirms finiša nācās izstāties, kamēr Rosbergs aizcīnījās līdz otrajai vietai un palielināja savu pārsvaru kopvērtējumā līdz 29 punktiem.

Lai arī "Mercedes" izvairījusies no savas nostājas maiņas un disciplinārsoda apmēri, visticamāk, paliks komandas iekšienē, "Mercedes" priekšnieks Toto Volfs un tehniskais izpilddirektors Padijs Lovs komandas sapulcē skaidri abiem pilotiem pavēstījuši, ka šādi notikumi nākotnē netiks pieļauti un attiecīgi tiks sodīti vēl bargāk, jau aizliedzot savstarpēju cīņu trasē.

F1 nākamais posms paredzēts septītajā septembrī Moncā, Itālijā.