Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Svaresa sods tiks samazināts

© Scanpix/AFP

Sporta Arbitrāžas tiesa ir saņēmusi „Barcelona” apelāciju Luisa Svaresa lietā un tās pārstāvis norādījis, ka piešķirtā diskvalifikācija, visticamāk, tiks samazināta līdz tādam apjomam, lai Urugvajas spēlētājs piedalītos jau pirmajā „Barcelona” sezonas spēlē.

„Barcelona” iegādājās Luisu Svaresu no „Liverpool” par iespaidīgu summu, apmēram 94 miljoniem eiro, taču viņa Pasaules kausa laikā diskvalifikācijas dēļ nespēja pat prezentēt spēlētāju. Spānijas klubs iesniedza apelācija Sporta Arbitrāžas tiesā (CAS), un neoficiāli ziņojumi liecina, ka Svaresam piešķirtā deviņu izlases spēļu un četru mēnešu diskvalifikācija tiks samazināta.

„Šobrīd, kad lieta nonākusi CAS, ir ļoti ticams, ka mēs samazināsim soda smagumu,” anonīms CAS pārstāvis atklājis futbola portāla Goal.com. „Diskvalifikācija tad attiektos tikai uz Urugvajas izlasei, taču ne „Barcelona” komandu.”

Sporta Arbitrāžas tiesas gaiteņos valdot pārliecība, ka FIFA ir piemērojusi pārāk drastisku sodu Svaresam, kurš PK spēlē pret Itāliju iekoda pretinieku aizsarga plecā. Svaress atvainojās par savu izgājienu, taču FIFA sodu nemazināja, un šobrīd viņam ir liegts trenēties ar jaunajiem komandas biedriem.

Spānijas čempionāta jaunā sezona sāksies 24. augustā.