Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Gauračs Šveices Superlīgā debitē ar uzvaras vārtiem

© sportacentrs.com

Lielisku debiju Šveices Superlīgā šovakar piedzīvoja Latvijas izlases uzbrucējs Edgars Gauračs. Lai gan "Aarau" futbolists sāka spēli rezervē, otrā puslaika vidū latvietis nāca laukumā uz maiņu un 84.minūtē guva vienīgos vārtus spēlē, nodrošinot savas komandas uzvaru pār "Sion" (1:0). Andris Vaņins un Nauris Bulvītis šajā mačā nepiedalījās.

26 gadus vecā Latvijas futbola valstsvienības uzbrucēja Edgara Gaurača debija Šveices Superlīgā dokumentu kārtošanas dēļ tika atlikta uz otro kārtu. Papildus emocijas šodienas spēlei varēja piešķirt apstāklis, ka Gauračs un "Aarau" spēkojās ar "Sion", kura pamatvārtsargs ir Andris Vaņins, taču Latvijas izlases vārtsargs savainojuma dēļ palika ārpus pieteikuma, līdzīgi kā Gaurača komandas biedrs Nauris Bulvītis.

Latvijas izlases uzbrucējs spēli sāka uz rezervistu soliņa, tomēr savu iespēju šodien sagaidīja. 68.minūtē Gauračs nomainīja Danti Adrianu Zengeru un jau pēc 16 minūtēm atklāja spēles rezultātu. Pēc tālas piespēles Latvijas uzbrucējs veiksmīgi pacīnījās par bumbu gaisā, nogādājot to komandas biedram, bet drīz tā nonāca atpakaļ pie Gaurača, kurš no 17-18 metriem iesita bumbu vārtu tālajā apakšējā stūrī.

Gaurača gūtie vārti izrādījās vienīgie šajā mačā, līdz ar to Latvijas izlases uzbrucējs debitēja Šveices Superlīgā ar spēles izšķirošo vārtu guvumu. Nākamais mačs "Aarau" paredzēts jau pēc četrām dienām – pret "Young Boys".