Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Jūrmalas sieviešu rallijā plānots sasniegt Ginesa rekordu

© F64

Pēc mēneša Jūrmalas Sieviešu rallijā plānots uzlabot Ginesa rekordu, kas šobrīd pieder Indijai (467 ekipāžas un 934 sievietes). Šī gada sieviešu dienā gan piedalījās vairāk dāmu, taču rekords oficiāli netika fiksēts.

BTA Sieviešu dienas rallijā" 8. martā Rīgā bija pieteiktas 556 ekipāžas un apmēram 2 tūkstoši dāmu, tomēr Ginesa rekordam nepieciešama īpaša fiksēšanas procedūra, kas šajā gadījumā netika īstenota. Jūrmalas Sieviešu rallija organizatori vēlas sasniegt oficiālu rekordu.

„Sieviešu rallijs Jūrmala 2014” norisināsies 23. augustā, sestdienā. Reģistrēšanās, starts un finišs risināsies kempingā Atbalss ielā 1, Jūrmalā. Šoreiz rallija maršruts tiek plānots Jūrmalā un tās teritorijā. Noteikti būs jāizmanto sievišķā intuīcija kontrolpunktus meklējumos, liekot lietā atjautību un izdomu. Šis pasākums būs unikāls, jautrs autobraukšanas piedzīvojums tikai dāmām, kurā valdīs vasarīga gaisotne, īpašas sajūtas un neizsīkstošais dāmu azarts, dodoties trasē meklēt kontrolpunktus. Pēc visu kontrolpunktu atrašanas norādītajā secībā un veiksmīga finiša, dalībnieces gaidīs koša un vasarīga ballīte. „Sieviešu rallija Jūrmala 2014” ballīte būs kempingā „Nemo”. Par jautru gaisotni un lielisku atmosfēru gādās pasākuma vadītājs, vadot interesantas atrakcijas, rotaļas un DJ sagatavotie muzikālie, gadalaikam atbilstošie priekšnesumi. Vakara noslēgumā neizpaliks arī uzvarētāju sumināšana un veicināšanas balvu pasniegšana vairākās nominācijās. Tāpat visām dalībniecēm pēc rekorda apstiprināšanas tiks dāvināts sertifikāts kā apliecinājums par to, ka piedalījāties jauna Ginesa rekorda uzstādīšanā!

„Sieviešu rallijs Jūrmala 2014” tiek organizēts, lai atgūtu to, kas pieder Latvijas sievietēm - Ginesa rekords. Tā iemesla dēļ maksimālais dalībnieču skaits automašīnā ir divi - tikai pilote un stūrmane. Līdzbraucējām šoreiz jāveido sava ekipāža un jāstartē atsevišķi. To pieprasa pasaules Ginesa rekorda organizācija. Citādāk tiks organizēta arī pieteikšanās sistēma, jo rekordam svarīgākais ir precīzi fiksēt kopējo dalībnieču un ekipāžu skaitu.