Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Sports

Hokejs: Odiņš trešo reizi atzīts par KHL labāko tiesnesi

© f64

Maskavā norisinājās Kontinentālās hokeja līgas sezonas noslēguma pasākums. Tajā tika pasniegtas aizvadītās sezonas balvas, un otro gadu pēc kārtas par labāko tiesnesi tika atzīts Latvijas arbitrs Eduards Odiņš.Par vienu no "Džentlmeņiem uz ledus" kļuva Rīgas "Dinamo" aizsargs Mets Robinsons.

"Zelta" nūju kā regulārās sezonas labākajam spēlētājam saņēma Magņitogorskas "Metallurg" līderis Sergejs Mozjakins, kurš regulārajā sezonā sakrāja 73 (34+39) punktus. Mozjakins kļuva gan par līgas labāko vārtu guvēju, gan arī nopelnīja visvairāk punktu. "Zelta nūja" Mozjakina rīcībā nonāca otro gadu pēc kārtas. Savukārt pie "Zelta svilpes" tika latviešu tiesnesis Eduards Odinš, kurš par līgas labāko arbitru atzīts arī 2011. un 2013. gadā.

Par labāko vārtsargu atzina Magņitogorskas "Metallurg" vārtu vīru Vasīliju Košečkinu, bet Maģņitogorskas kluba vadītājs Maiks Kīnens tika atzīts par labāko treneri. "Zelta ķiveri" jeb balvu par iekļūšanu sezonas simboliskajā izlasē saņēma vārtsargs Kērtiss Senfords ("Lokomotiv"), aizsargi Iļja Gorohovs ("Lokomotiv") un Ondržejs Ņemecs ("Lev") un uzbrucēji Sergejs Mozjakins, Daniss Zaripovs (abi "Metallurg Mg") un Džastins Azevedo ("Lev").

Par labāko jauno spēlētāju atzina Ufas "Salavat Yulaev" vārtsargu Andreju Vasiļevski, bet par "Džentlmeni uz ledus" kļuva ne tikai Sergejs Mozjakins, bet arī Rīgas "Dinamo" aizsargs Mets Robinsons (61 spēle, 14 soda minūtes, lietderības koeficients +17). Par labāko trijnieku, protams, kļuva "Metallurg Mg" maiņa Sergejs Mozjakins – Jans Kovāržs – Daniss Zaripovs. Balvu par uzticību hokejam ieguva Minskas "Dinamo" veterāns Aleksejs Kaļužnijs, bet "Dzelzs cilvēka" titulu saņēma Doņeckas "Donbass" uzbrucējs Maksims Jakuceņa, kurš trīs sezonu laikā aizvadījis 213 spēles.