Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Šveices mediji: Aleksejs Širokovs pārcelsies uz KHL

© F64

Latvijas hokeja uzbrucējs Aleksejs Širokovs atgriezīsies Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), ziņo Šveices mediji. Hokejistam ir beidzies līgums ar Šveices klubu "Red Ice", un sadarbību nav paredzēts turpināt.

33 gadus vecais centra uzbrucējs Aleksejs Širokovs iepriekšējās divās sezonas aizvadīja Šveices pēc spēka otrajā līgā (NLB) Martiņī "Red Ice" vienībā. Aizvadīto sezonu A.Širokovs noslēdza ar 38 (17+21) punktiem 45 spēlēs, bet – atšķirībā no sava brāļa Maksima Širokova – līgumu ar Šveices vienību nepagarināja.

Kā vēsta Šveices hokeja ziņu lapa Swisshockeynews.ch, A.Širokovs karjeru turpinās kādā no KHL klubiem. Detalizētāka informācija gan netiek piebilsta.

A.Širokovs savulaik ir spēlējis divās KHL komandās. Uzbrucējs bija Rīgas "Dinamo" kapteinis pirmajā KHL sezonā (45 spēlēs 2+8), bet pēc tam nedaudz vairāk kā vienu sezonu spēlēja Habarovskas "Amur" (58 spēlēs 9+13).

Latvijas izlases sastāvā A.Širokovs ir piedalījies deviņos pasaules čempionātos, bet valstsvienības rindās kopumā aizvadīti 165 mači un nopelnīti 43 (25+18) punkti. Bijušais "Red Ice" uzbrucējs ir piedalījies arī 2010.gada ziemas olimpiskajās spēlēs.