Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Reaktīvais Beils izrauj Madrides "Real" uzvaru Karaļa kausa finālā

© scanpix

Madrides "Real", spēlējot bez līdera Krištianu Ronaldu, izmantoja divus pretuzbrukumus un mača izskaņā nodrošināja uzvaru Karaļa kausa finālā pār sīvākajiem sāncenšiem "Barcelona" (2:1). Pa vārtiem guva Anhels di Marija un Gerets Beils, bet viesiem pēc stūra sitiena izcēlās centra aizsargs Marks Bartra. "Barcelona" nedēļas laikā piedzīvoja jau trešo zaudējumu pēc kārtas.

Kamēr Madrides "Real" pamatsastāvā nebija nekādu pārsteigumu, "Barcelona" sākumsastāvā Franseskam Fabregasam tomēr tika dota priekšroka pār Aleksi Sančesu un Marks Bartra, par spīti veselības problēmām, tomēr bija gatavs doties laukumā. "Barcelona" mača sākumā vairāk kontrolēja bumbu, bet "Real" pretuzbrukums 11. minūtē pārvērtās vārtu guvumā. Pēc lieliskas Karima Benzemā piespēles izcēlās Anhels di Marija – 1:0.

"Barcelona" turpināja kontrolēt bumbu, neradot daudz bīstamu iespēju, bet 21. minūtē bīstama epizode izveidojās pēc Fabregasa piespēles gar vārtiem – otrā malā līdz bumbai nepaspēja Neimārs. Pēc divām minūtēm ar galvu sita Džordi Alba, raidot bumbu virsū Ikeram Kasiljasam. Puslaika otrajā pusē "Real" atbildēja ar vairākiem asiem pretuzbrukumiem, bet puslaika izskaņā Lionels Mesi pēc neliela haosa "Real" aizsardzībā sita nedaudz garām mērķim.

Otrajā puslaikā, neskatoties uz "Barcelona" uzbrukuma mēģinājumiem, labāki momenti joprojām bija pie katalāņu vārtiem – laimi izmēģināja gan Gerets Beils, gan Benzemā. 65. minūtē Kasiljass ar grūtībām atvairīja negaidītu Bartras tālsitienu, un tieši 23 gadus vecais centra aizsargs bija tas, kurš 68. minūtē panāca izlīdzinājumu. Čavi Ernandess izpildīja stūra sitienu, Pepe neaizsniedzās līdz bumbai, un Bartra no soda laukuma vidus perfekti ar galvu trāpīja pašā vārtu stūrī (1:1).

Deviņas minūtes līdz pamatlaika beigām pa vārtu stabu no distances trāpīja Luka Modričs, bet 85. minūtē Madrides "Real" līdzjutēji varēja gavilēt. Madridieši aizskrēja vēl vienā pretuzbrukumā, neviens no "Barcelona" spēlētājiem neuzdrošinājās nogāzt reaktīvo Beilu, un velsietis, nokļuvis aci pret aci ar vārtsargu, raidīja bumbu starp Hosē Manuela Pinto kājām (2:1). Vēl pamatlaika pēdējā minūtē apbrīnojamu iespēju izšķērdēja Neimārs, kurš pēc piespēles starp aizsargiem atradās tieši pretī "Real" vārtiem, tomēr Kasiljasu glāba vārtu stabs.