Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Gudļevskis rezervē, Girgensonam zaudējums

© NHL

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) šonakt tika aizvadītas 11 spēles. Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres" izbraukumā ar 1:2 piekāpās Ņujorkas "Rangers", savukārt Tampabejas "Lightning" ar Kristeru Gudļevski rezervē ar 4:2 pārspēja Filadelfijas "Flyers".

Aizvakar savu ceturto izsaukumu uz NHL piedzīvoja Latvijas izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis, tomēr viņam uz savu debiju pasaules spēcīgākajā hokeja līgā vēl būs jāpagaida. Šonakt Tampabejas "Lightning" (#4 Austrumu konferencē, 97 punkti 80 spēlēs) vārtos savainoto Benu Bišopu sekmīgi aizstāja Anderss Lindbeks, palīdzot "Bolts" ar 4:2 uzveikt Filadelfijas "Flyers" (#6 Austrumu konferencē, 91 punkts 80 spēlēs).

Lindbeks atvairīja 34 no 36 pretinieku metieniem un tika atzīts par mača pirmo zvaigzni. Jau naktī uz rītdienu "Lightning" aizvadīs nākamo maču (mājās pret Kolumbusas "Blue Jackets"), bet regulāro sezonu noslēgs naktī uz pirmdienu ar cīņu Vašingtonā pret vietējo "Capitals".

Laukumā šodien gan devās cits Latvijas izlases hokejists – uzbrucējs Zemgus Girgensons, ar kura pūlēm gan nebija pietiekami, lai Bufalo "Sabres" (#16 Austrumu konferencē, 51 punkts 80 spēlēs) izvairītos no zaudējuma Ņujorkas "Rangers" (#5 Austrumu konferencē, 95 punkti 81 spēlē) ar 1:2. Latvijas hokejists laukumā pavadīja nedaudz vairāk kā 20 minūtes (20:02; 1:31 – vairākumā; 2:31 – mazākumā), izdarīja vienu metienu pa vārtiem, izpildīja trīs spēka paņēmienus, divreiz bloķēja pretinieku metienus, nopelnīja divas soda minūtes un uzvarēja piecos iemetienos (no 10).

Tikmēr pēdējā galvenā intriga saistībā ar Stenlija kausa izcīņu ir Rietumu konferences astotās komandas noskaidrošana. Uz vietu "play-off" pretendē Dalasas "Stars" un Fīniksas "Coyotes". Fīniksa šonakt neizmantoja iespēju panākt "Stars" punktu ziņā, ar 0:2 piekāpjoties Nešvilas "Predators". "Coyotes" un "Stars" gan ir atlikusi vēl viena savstarpējā spēle regulārās sezonas izskaņā.