Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Politika

"Pirmais reālais, īstais politiķis!" Par kuru ministru sajūsminās Jurģis Liepnieks?

© Dmitrijs Suļžics /MN

Lai gan kritiski viedokļi par politiķiem ir, tā teikt, ierasta prakse, rakstnieks Jurģis Liepnieks izcēlies, soctīklos vienam no pašreizējās valdības ministriem veltot atzinīgus vārdus.

Liepnieks uzslavē veselības ministru Hosamu Abu Meri, rakstot, ka viņš ir "reāli labs".

"Abu Meri ir reāli labs. Pirmais dzīvais, reālais īstais politiķis, līderis, jauna personība politikā nu jau vairāku desmitgažu laikā!" vietnē "X" raksta Liepnieks.

Tiesa gan, komentētāji ir skeptiskāki, paužot savu viedokli.

"Tautai visi ārzemnieki patīk, kas runā latviski un pūš tautai tīkamā stabulē. Man tā vien liekas, ka šie cilvēki savā zemē diži izsisties nevar, bet mazā svešā valstiņā - lūdzu! Piemēram? Roberto:) Itālijā labi dzied miljoni un labi taisa ēst visi. A mums - o, Roberto, eksotika."

"Domāju tas viss kārtējais Vienotības PR speciālistu režisētais šovs, jo Abu Meri jau tieši nevēršas pret Vienotības 12.5 gadu valsts, tai skaitā, veselības sektora vadīšanu."

"Redzēsim, vai izdosies - pagaidām ir tikai troksnis. Saprotot, kādi miljoni stāv aiz farmācijas un medicīnas izmaiņu pretiniekiem, māc šaubas. Bet - lai izdodas! Tauta to sen jau ir pelnījusi!"

"Tāpēc, ka neraustās! Viņš jau skaidri pateica, ka pēc ministra amata ir gatavs atgriezties strādāt par ārstu. Citi ministri savukārt cer sēdēt padomēs, valdēs vai būt padomnieki."