Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Politika

JKP saraksta līderi uz EP vēlēšanām ir Linkaits, Eglītis, Langa

© Gints Ivuškāns/MN

Jaunās konservatīvas partijas (JKP) sarakstā Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām iekļauti gan divi bijušie ministri, gan daži iepriekšējā, 13.Saeimas sasaukuma deputāti.

JKP saraksta līderi uz EP vēlēšanām ir bijušie ministri Tālis Linkaits un Gatis Eglītis, kā arī sociālajos tīklos aktīvā dzejniece Liāna Langa.

Tālāk sarakstā seko "Onkoalianses" aktīviste Evita Zālīte-Grosa, Ķekavas novada vicemērs un jurists Andris Vītols un Rēzeknes novada domes deputāts, grupas "Bez PVN" aizsācējs Guntis Rasims.

Tāpat sarakstā kandidē TV šovu un sociālo tīklu aktīviste Margarita Kolosova no Latgales un bijušie Saeimas deputāti Eva Mārtuža, Jānis Butāns, Aivars Geidāns un Sandis Riekstiņš.

Uz vietu EP pretendē arī Kuldīgas novada domes deputāts Romāns Ernsons, uzņēmēji Kārlis Avotiņš, Mārtiņš Štāls un Viesturs Cimermanis, Kolkas pagasta pārvaldes vadītājs, kurš bijis tranzīta uzņēmumu vadībā, Juris Orinskis, personāla vadības profesionāle Jana Zilkalne un ekonomists, finansists Jānis Svemps.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja partija, JKP iestājas par paaudžu maiņu Latvijas pārstāvībā EP. "Deputāts uz mūžu" nav labākajās Latvijas interesēs, jo "deputāti no Latvijas, kas EP bijuši turpat 20 gadus, pieļāvuši milzīga birokrātijas aparāta izveidošanos Latvijā, "zaļā kursa" nejēdzības ar negatīvu ietekmi uz ekonomiku un obligātās trešo valstu imigrantu kvotas Latvijai," politiskais spēks kritizē pašreizējos EP deputātus.

EP vēlēšanas paredzētas jūnija sākumā. Šodien Centrālajā vēlēšanu komisija sāka pieņemt partiju sarakstus.