Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Politika

Šodien sākas sarakstu iesniegšana EP vēlēšanām; zināmi jau pirmie kandidāti

© F64

Šodien sākas Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu kandidātu sarakstu iesniegšana Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK), un tā noslēgsies 9.februārī

LA līderi Ivars Ijabs, Artis Pabriks un Vjačeslavs Dombrovskis šodien bija pirmie, kuri Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniedza kandidātu sarakstu un programmu gaidāmajām EP vēlēšanām.

LA valdes apstiprinātajā deputātu kandidātu sarakstā EP vēlēšanām līderi ir partijas līdzpriekšsēdētājs, EP deputāts un politikas zinātņu doktors Ijabs, līdzpriekšsēdētājs, politikas zinātņu doktors Pabriks, partijas valdes loceklis, ekonomikas zinātņu doktors Dombrovskis, Rīgas domes deputāte Iveta Ratinīka, partijas valdes locekle, Cēsu novada domes deputāte Elīna Stapulone un Aizkraukles novada domes priekšsēdētāja vietnieks Dainis Vingris.

LA norāda, ka tās sarakstā plaši pārstāvēti tās reģionālie līderi - uz EP kandidēs arī Ropažu novada domes priekšsēdētājas vietnieks Ainārs Vaičulens, Preiļu novada domes deputāts Lauris Pastars, Talsu novada domes deputāts Andis Astrātovs, Saldus novada domes deputāte Indra Rassa, Kuldīgas novada domes deputāte Loreta Robežniece, Ventspils domes deputāts Edgars Čeporjus un Mārupes novada domes deputāte Ilze Bērziņa.

Kandidātu vidū ir partijas Jauniešu nodaļas pārstāve, Ropažu novada pašvaldības Jaunatnes lietu speciāliste Luīze Utāne un partijas reģionālo nodaļu aktīvākie pārstāvji - Rakstniecības un mūzikas muzeja Personāla vadītāja Sintija Kvēpa, Daugavpils pilsētas domes Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta vadītāja Santa Pupiņa, uzņēmējs Artūrs Ancāns un Gulbenes novada Izglītības pārvaldes projektu vadītājs Lauris Šķenders.

"Nākamais EP sasaukums Latvijai būs ļoti nozīmīgs. Nav šaubu, ka šajā laikā galvenais uzdevums būs vairot Eiropas Savienības valstu drošību. Ņemot vērā Latvijas lomu šajos apstākļos, ir skaidrs, ka nākamajos gados ir jāizdara vairāk. Mēs varam izdarīt vairāk. Mūsu līderi ir pieredzējuši, zinoši profesionāļi un ir pierādījuši, ka spēj paveikt darbus. Tas, ka šodien iesniedzam savu kandidātu sarakstu un programmu kā pirmie, ir tikai vēl viens apliecinājums tam," uzsver EP deputāts Ijabs.

Galvenās prioritātes LA programmā ir vēl nebijuši drošības pasākumi Latvijā un Eiropā, kā arī ekonomiskā izaugsme. Pašlaik nepieciešams vismaz trīskāršot Eiropas aizsardzības rūpniecības jaudas un pieckāršot aizsardzībai atvēlēto ES budžeta daļu, nostiprināt ES austrumu robežu, Eiropai iesaistoties kopīgas, nocietinātas "Manerheima līnijas" izbūvē, pauž Pabriks. "Latvijas un Eiropas robeža ar Krieviju būs tik droša un nepārejama kā vēl nekad agrāk," uzsver politiķis, kurš pie militārās rūpniecības attīstības veicināšanas daudz strādājis, vadot Aizsardzības ministriju.

"Nedrīkstam aizmirst par ekonomisko attīstību. Drošība nav iedomājama bez ekonomiskās attīstības. Mēs esam gatavi uzņemties līderību pār ES fondiem, to ieguldījumu Latvijas attīstībā. Mēs atbalstām visu ES likumprojektu izvērtēšanu no uzņēmēju konkurētspējas viedokļa un lieko prasību atcelšanu. ES jākļūst uzņēmējiem un tās iedzīvotājiem saprotamākai un tuvākai," norāda ekonomists Dombrovskis.

EP vēlēšanas paredzētas jūnija sākumā.