Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Politika

Vieni no galvenajiem vēlēšanu izaicinājumiem - viltus ziņas

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Galvenie vēlēšanu izaicinājumi ir viltus ziņas, vēlēšanu procesa diskreditēšana un kiberuzbrukumi, intervijā telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes" teica Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

Viņš skaidroja, ka šobrīd ir mainījusies vide un situācija, iespējamas provokācijas un puspatiesību izplatīšana, kā arī mēģinājumi diskreditēt vēlēšanu procesu.

Vēl viens no izaicinājumiem esot kiberuzbrukumi. CVK esot izstrādāts rezerves plāns situācijai, ja notiks nopietns kiberuzbrukums, pret kuru nebūs iespējams aizstāvēties. Šādā situācijā vēlēšanas notiks "papīra formātā". Tad gan vēlēšanu rezultātu apkopošana prasīšot vairāk laika, bet vēlēšanas notiks.

Kā ziņots, CVK vakar nolēmusi, ka rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās Rīgas vēlēšanu apgabala ievēlēs 35 tautas pārstāvjus, Vidzemē - 25, Zemgalē un Latgalē - pa 14, bet Kurzemē - 12 parlamentāriešus. Salīdzinot ar 12.Saeimu, Rīgā klāt nāks trīs deputātu vietas, no Vidzemes, Latgales un Kurzemes ievēlēs par vienu deputātu mazāk, bet no Zemgales apgabala ievēlamo parlamentāriešu skaits nemainīsies.