Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Politika

Vējonis par valdības darbu: Reformām jānotiek ātrāk

© F64

Vērtējot Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) valdības darbu pēc divu gadu darbības, Valsts prezidents Raimonds Vējonis atzīst, ka padarīts diezgan daudz, tomēr viņš vēlētos, ka reformas izglītības un veselības jomā tiktu īstenotas krietni ātrāk.

Šorīt intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" Vējonis, vērtējot Kučinska vadītās valdības darbu, norādīja uz vairākiem padarītajiem darbiem, lai gan jautājumā par īstenotajām reformām izglītībā un veselībā viņš bija kritiskāks, jo, viņaprāt, tās nepieciešams īstenot krietni straujāk.

"Kučinska vadītā valdība ir padarījusi apjomīgu darbu pie nodokļu politikas izmaiņām. Tāpat ir sāktas pamatīgas reformas izglītībā un veselībā, kā arī citās jomās, tomēr vēlētos, ka daudzas lietas minētajos jautājumos tiktu risinātas krietni straujāk," sacīja Valsts prezidents.

Viņš sacīja, ka atsevišķās situācijās būtu pieņēmis savādākus lēmumus, krietni striktākus un nebūtu piekritis valdības izvēlētajai politikai izmaiņas virzīt pakāpeniski.

"Es saprotu, ka premjers ir vērsts uz kompromisa meklējumiem strīdīgajos jautājumos, taču jāatceras, ka ne vienmēr visi būs apmierināti ar izmaiņām," piebilda Vējonis.

Tomēr viņš arī atzina, ka straujāku reformu virzīšanu un svarīgu lēmumu pieņemšanu ietekmē laiks, jo valdība tagad strādā priekšvēlēšanu periodā.