Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Politika

Pārrunās "zaļā koridora" turpmāko attīstību

© Vladislavs Poroškins/ f64 photo agency

Šodien plkst.10 Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā Latvijas Onkoloģijas centrā ieradīsies Veselības ministrijas (VM) pārstāvji, lai ar slimnīcas vadību pārrunātu pacientiem ar aizdomām par vēzi paredzētās "zaļā koridora" sistēmas līdzšinējo darbību un tālāko attīstību.

Kā aģentūru LETA informēja Austrumu slimnīcas pārstāve Aija Lietiņa, slimnīcas un VM pārstāvji pārrunās "zaļā koridora" darbību, kvalitātes uzraudzības mehānisma ieviešanu, kas būtiska pacientu drošībai, kā arī citus nepieciešamos soļus šīs sistēmas pilnveidošanai.

Tāpat tiks runāts par onkoloģisko pacientu plūsmu, kam "zaļais koridors" nav paredzēts, piemēram, dinamiskajā novērošanā esošajiem pacientiem.

Austrumu slimnīca izveidoja pati savu papildu "zaļo koridoru" pacientiem ar aizdomām par tādām vēža lokalizācijām, kas nav iekļautas "zaļā koridora" darbību regulējošajos Ministru kabineta noteikumos, dodot arī šiem pacientiem iespēju steidzamības kārtā veikt nepieciešamos izmeklējumus un, ja aizdomas apstiprinās, saņemt ārstēšanu.

"Zaļais koridors" ir sistēma, kas kopš pagājušā gada 1.oktobra pacientiem ar aizdomām par onkoloģisku slimību ļauj desmit darba dienu laikā saņemt speciālista konsultāciju, tikpat ātri tikt arī uz nepieciešamajiem diagnostiskajiem izmeklējumiem, un, ja aizdomas par vēzi apstiprinās, mēneša laikā no pirmās speciālista konsultācijas sākt ārstēšanu.