Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Politika

Apsūdzības pār Kaimiņu pieņemas svarā

© Kaspars Krafts/ f64 photo agency

Latvijas Televīzijas raidījuma De facto aizsāktā tēma par Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa iespējami nelikumīgajām darbībām izvērtusies par kādreizējo partneru publisku strīdu.

Bijušais politiķa partneris Kaspars Upacieris pievienojas raidījuma apsūdzībām un skaidro, kāpēc no interneta pazūd kādreiz populārie A. Kaimiņa raidījuma Suņu būda ieraksti.

Raidījums izvirzīja liecinieku apstiprinātu versiju, ka A. Kaimiņš apgājis nodokļu maksāšanu, jo daļu no saviem Suņu būdai piesaistītajiem darbiniekiem izmaksātās naudas pieprasījis atdot.

Pats deputāts noraidīja šādas apsūdzības un paziņoja, ka kādreizējais draugs un partneris K. Upacieris, visticamāk, pasūtījis viņa nomelnošanas kampaņu. Turklāt, atriebjoties par draudzības saraušanu, K. Upacieris dzēšot ārā Suņu būdas ierakstus internetā.

K. Upacieris ilgāku laiku klusēja, taču ceturtdien sociālajā tīklā Facebook pauda viedokli, norādot, ka De facto bijusi taisnība. Savukārt Suņu būda no interneta jādzēšot, jo dažos raidījumos pārkāptas autortiesības. «Varu apstiprināt, ka viss, ko parādīja raidījumā De facto, ir taisnība, un tā ir tikai neliela daļa no notikumiem, kuri palikuši aiz kadra,» raksta K. Upacieris un piebilst: «Kā lai jūtas cilvēks, kurš strādā 24/7, filmē un montē Artusa kameras, redz, kā deputāts Saeimā atmasko nelikumības, iestājas par «mazo cilvēku», bet reizi mēnesī pie bankomāta pieprasa atdot 200 eiro!»

Politiķis neesot bijis arī korekts, vainojot K. Upacieri atriebes dzītā Suņu būdas ierakstu likvidēšanā internetā. «Te nu Artuss atkal melo! Emocionālajā vēstījumā izlasīju, ka es dzēšot raidījumus. Dažas Suņu būdas jau sen Youtube bloķēja izmantotās mūzikas autortiesību pārkāpumu dēļ, un Artuss to ļoti labi zināja, bet, nē - atkal vajadzēja uzvemt,» raksta kādreizējais A. Kaimiņa cīņu biedrs.